Recepty od Izabella929@azet.sk
Jméno:Izabella929@azet.sk
Pohlaví:Žena
Věk:44
O mně:Rada varím pečiem i zaváram, je to vlastne môj koníček.
Počet receptů
Počet receptů: 58
Recepty uživatele

Krůtí prsa plněná slovenskou parenicou

Recept Krůtí prsa plněná slovenskou parenicou
30.1.2018

Vyzkoušela jsem už nejrůznější náplně do krůtích a kuřecím prsou. No ještě jsem nevyzkoušela jak bude v řezu vypadat slovenská parenice. Dnes jsem to vyzkoušela a překvapení bylo velké. Líbí se mi tento nápad i chuťově i vzhledem. K tomu jsem podávala klasické vařené brambory s cibulkou a máslem, samozřejmě ani salát nesměl chybět. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Slavnostní tvarohové řezy - FOTOPOSTUP

Recept Slavnostní tvarohové řezy - FOTOPOSTUP
16.1.2018

Už déle jsem se zabývala tímto způsobem ukládání dětských piškotů. Viděla jsem ho na více stránkách. Když jsem ho uviděla v podání uživatele maxinka už jsem jen o tom uvažovala, jestli to zvládnu i já. Jsem ráda, že se mi zákusek podařil a s radostí se chci i s vámi podělit o tento luxusní recept. Krém je ze zlatého klasu, pokud však zlatý klas nesežene, použijte klasický vanilkový pudink, ale v tom případě uberte trochu mléka, abyste měli hustší krém. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Dvojfarebné fúkané rožky /fotorecept/

Dvojfarebné fúkané rožky /fotorecept/
14.12.2017

Dnes jsem experimentovala a tak jsem se pokusila vytvořit dvoubarevné foukané rohlíky. Vydařily se parádně a možná se někomu zalíbí recept. Na všechny těsta jsem smíchala suroviny a pak jsem plnila formičky. Určitě vyzkoušejte. Je vždy dobré vymyslet něco nového a pokud se to ještě podaří, tak to je tedy radost. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Hovězí masíčko na víně s houbami - FOTORECEPT

Hovězí masíčko na víně s houbami - FOTORECEPT
7.12.2017

Hovězí maso je u nás oblíbené už i proto, že ho kupuji z farmy a je vždy čerstvé a zdravé. Dnes jsem masíčko udělala na houbách. K tomu domácí beraní rohy a kopeček rýže. Samozřejmě se k tomuto jídlu hodí i bramborová kaše nebo knedlík, zkuste ať už s mou oblíbenou přílohou, rýží nebo s ostatními zmíněnými. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Sváteční medové řezy - FOTOPOSTUP

Recept Sváteční medové řezy - FOTOPOSTUP
7.12.2017

Tento vánoční zákusek peču často na svátky. Je velmi chutný s vůní medu a skořice. Teď jsem ho vylepšila a zdobené kytičky a broskvový krém. Každý, komu ho nabídnu mi dřív pochválí design a to ještě neví ani jak chutná a potom pochválí i tu zmíněnou chuť. Je vynikající a já ho mám také velmi ráda. Zkuste a budete spokojeni, věřte mi. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Rakouský Linzer - FOTOPOSTUP

Recept Rakouský Linzer - FOTOPOSTUP
6.12.2017

Na tyto linecké kytičky je zde receptů jistě hodne. Přidám i ten svůj, možná zaujme a možná ani ne. Do těsta přidávám vařené žloutky, je to vlastně recept z Rakouska, proto mě i název rakouský linzer. Lepila jsem marmeládou a posypala mletým vanilkovým cukrem. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Krutí stehno v sudovém zelí na růžovém víně - FOTOPOSTUP

Recept Krutí stehno v sudovém zelí na růžovém víně - FOTOPOSTUP
4.12.2017

Dnes jsem opět přinesla recept na mé oblíbené jídlo. Nyní je to vykostěné stehno, které jsem udělala na sudovém zelí a růžovém víně. Je to velmi chutné. Jak ráda peču, tak ráda i vařím. Masíčko mám ráda hlavně kuřecí a krůtí, s tím se ráda vyhraju a ráda vymýšlím nové recepty. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Amadina - cappuccino řezy FOTOPOSTUP

Recept Amadina - cappuccino řezy FOTOPOSTUP
27.11.2017

Tento recept jsem dostala mailem od přítelkyně z Rumunska. Nepodařilo se mi udělat stejný, ale chutí je vynikající, protože poprvé jsem zkusila svůj krém z cappuccina a je skutečně vhodný k vyzkoušení. Opět jsem míchala máslo s medem, což udělá zákusek lehčím. Vždy když dostanu recept, snažím se něco na něm vylepšit a tento zákusek je toho příkladem. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Ladislav řezy - FOTOPOSTUP

Recept Ladislav řezy - FOTOPOSTUP
16.11.2017

Dnes přináším jeden trošku složitější a pracnější zákusek, ale je chuťově vynikající. Zajímavý je krém, protože se pudink vaří v černé kávě a máslo jsem utřené s medem. Také je zajímavá i poleva, která má krásnou barvu, jako karamel, ale je to vymíchání moučkový cukr s uvařenou černou kávou. Pokud máte rádi kávové zákusky, je čas vyzkoušet tento. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Banánové řezy s pařížskou čokoládou a povidly (fotorecept)

Banánové řezy s pařížskou čokoládou a povidly (fotorecept)
6.11.2017

Dnes přináším pro vás velmi chutné banánové řezy s pařížskou čokoládou no a korpus jsem natírala domácí povidly. Domácí, chutná u nás se jmenuje drienková. Určitě vyzkoušejte, protože šlehačka, čokoláda, banány, to je nejlepší kombinace při sladkých dezertech. Je sice finančně náročnější, ale stojí za vyzkoušení. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Krůtí roláda s kapustovým listem (fotopostup)

Recept Krůtí roláda s kapustovým listem (fotopostup)
6.11.2017

V mé kuchyni patří krůtí maso mezi velmi oblíbené. Často připravuji toto maso v kombinaci s ovocem a zeleninou. Tento nápad jsem dostala, když mi zůstaly nádherně zelené listy z kapusty, když jsem vařila polévku. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Makovo tvarohové řezy s rajčatovým džemem (fotorecept)

Makovo tvarohové řezy s rajčatovým džemem (fotorecept)
31.10.2017

Dnes vám přináším recept na výborné makovo tvarohové řezy. Použila jsem na potírání korpusů vlastní rajčatový džem, který si zvyknu vařit každý rok. Letos jsem džem dělala znovu, protože jsme měli zahradu plnou rajčat. Miluji rajčata, ať už na sladký nebo slaný způsob nebo jen tak k mozzarelle. Zasytí a jsou opravdu zdravé a ty domácí jsou zcela že delikátní. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Krůtí prsa s liškami na smetaně - FOTOPOSTUP

Recept Krůtí prsa s liškami na smetaně - FOTOPOSTUP
30.10.2017

Krůtí prsa na smetaně a jako příloha těstoviny penne. Nic jiného se ani k smetanové omáčce nehodí, pouze těstoviny, případně ještě domácí knedlík, ale já se spíše přikláním k těstovinám. U nás jsou velmi oblíbená kuřátka. Dnes jsem je udělala s krůtím masíčkem na smetaně. Jídlo v této kombinaci je velmi chutné. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Plněné brokolicové růže (fotorecept)

Plněné brokolicové růže (fotorecept)
26.10.2017

Brokolice je oblíbená surovina v mé kuchyni. Dělala jsem z ní zahuštěné omáčky, karbanátky, polévky .. Dnes jsem vyzkoušela plnění růží. Podařilo se a jsou nejen zajímavé ale také chutné. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Makové okaté řezy /fotorecept/

Makové okaté řezy /fotorecept/
23.10.2017

Toto je klasické linzerové těsto. U nás doma se mu říká linzerové, někde toto těsto můžete znát i jako linecké. Je křehké a zákusky jsou velmi chutné a trvanlivé. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Čapí krky /fotorecept/

Čapí krky /fotorecept/
23.10.2017

Název tohoto receptu pochází z Maďarska. V jedné TV relaci vařily na slavnosti čápí perkelt. Líbil se mi název receptu kde také použili krůtí krky na přípravu jídla. Neodepsala jsem si recept, ale jsem ho dělala podle svého uvážení. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Plněná vepřová játra /fotorecept/

Plněná vepřová játra /fotorecept/
17.10.2017

Pokud vám zvýšila rýže z předešlého dne a nemáte na ni chuť, zkuste ji zužitkovat do dalšího hlavního jídla. Mně když zůstane rýže, zužitkuji ji právě do tohoto jídla, tak se nechte inspirovat. Plněná játra chutnají skvěle a vypadají ještě lépe. No řekněme si pravdu, málokdo má rád vnitřnosti, ale toto opravdu stojí za vyzkoušení. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Karamelové řezy s piškoty (fotorecept)

Karamelové řezy s piškoty (fotorecept)
16.10.2017

Dnes přidávám recept na vynikající karamelové řezy. Den předem jsem si připravila karamelový krém. Tak, pokud máte chuť na něco karamelové, sladké, chutné a nenáročné na přípravu, myslete na to den předem, abyste si vědeli připravit ten nejlepší karamelový krém, jaký znám. Nechte se inspirovat. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Hovězí kostky v zelí - fotopostup

Recept Hovězí kostky v zelí - fotopostup
11.10.2017

V mé kuchyni patří hovězí maso k oblíbeným druhům masa, protože ho dostávám přímo z farmy zcela čerstvé podle objednávky. Přidávám foto krásného masa. Nechte se inspirovat a navarte si chutný oběd, kterým potěšíte i svého chlapa. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Likérové řezy (fotorecept)

Likérové řezy (fotorecept)
10.10.2017

Likérové ​​řezy jsem zatím ještě nepekla a tak jsem si vymyslela sama takový recept. Toto jsou skutečně vynikající řezy. Na oslavy nebo jen tak pro návštěvu, aby si pochutnala na skvělém dezertu. Dělala jsem je už mnohokrát a vždy sklidily velký úspěch. S receptem bych se chtěla podělit s vámi, tak ať se líbí, vyzkoušejte. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Krůtí srdíčka s hlívou na smetaně s bramborovými knedlíčky

Recept Krůtí srdíčka s hlívou na smetaně s bramborovými knedlíčky
4.10.2017

U nás doma máme rádi všechny vnitřnosti. Nejsou výjimkou ani srdíčka. Dnes jsem dělala krůtí srdíčka s hlívou na smetaně. K tomu jako příloha knedlíček. Samozřejmě nechyběla ani moje zelenina, která talíř nejen ozdobí, ale dodá tělu i potřebné vitamíny. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Ledový polibek - fotorecept

Ledový polibek - fotorecept
2.10.2017

Upekla jsem tento zcela jednoduchý zákusek z piškotového těsta a tvarohové náplně s mascarpone, citronu a vanilky. Je lahodný, chutný a můžete ho upéct i na oslavu, protože vypadá velmi elegantně. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Jablečný koláček s domácími povidly

Recept Jablečný koláček s domácími povidly
26.9.2017

Ještě minulého roku jsem dělala domácí povidla z bobulí hroznů. Byl opravdu vynikající, jen jsem nějak pozapomněla na recept, tak vám ho teď nevím říct. Když budu u kamarádky, od které recept mám, vyžádam si ho a poskytnu ho i vám. Samozřejmě můžete použít i jinou příchuť povidel. Jednoduchý koláček ke kávičce nebo k šálku čaje. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Vepřová krkovice pečená na česneku (ve slovenštině Laci pečienka)

Recept Vepřová krkovice pečená na česneku (ve slovenštině Laci pečienka)
19.9.2017

Ve slovenštině se toto jídlo nazývá "Laci pečienka" a i u nás doma se toto jídlo takto volá. Je chutné, samozřejmě pouze pokud máte rádi mastnější maso. Na toto jídlo se používá vepřová krkovice, pořádně prorostlá. S kořením a česnekem a na pečení se používá kvalitní domácí sádlo. Příloha zelenina a brambůrky a po tomto vydatném obědě ještě kousek sladkého koláče se sklenicí piva nebo vína. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Domácí povidlové řezy s čoko polevou

Recept Domácí povidlové řezy s čoko polevou
18.9.2017

Tyto řezy jsou vzpomínka na mou maminku, která nám je pekla když jsme byli děti. Pomerančový džem jsem měla domácí, dělávám ho ještě v zimě, kdy je pomerančů v obchodě požehnaně a nestojí tolik peněz co v létě. A přiznám se, ráda zavařuji v zimě, v kuchyni není tak horko jako v létě a víte si přitom pořádně odpočinout když venku mrzne. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Vepřové medailonky v ořechové krustě s kuskusem

Recept Vepřové medailonky v ořechové krustě s kuskusem
15.9.2017

Někdy jsem nevěřila, že budu vařit bez soli. Ani zrnko soli jsem nepoužila do tohoto jídla a bylo tak fantastické. Ne proto, že jsem ji neměla doma, ale spíše proto, vyzkoušet opravdu něco nového a něco, co každý na internetu chválí. Vždy se říká, že sůl je nad zlato. Platí to i nyní, přestože jsem ji v tomto receptu odignorovala. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou

Recept Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou
10.9.2017

Můj vlastní recept na nejlepší šlehačkové řezy, které si zamilujete. Je tam sice hodně smetany, která není nejlevnější, ale řekněme si pravdu, do dobrého koláče je třeba investovat. Ačkoli tyto řezy nedělám často (zvyknu je připravovat pouze na velké svátky), připravuji je velmi ráda. Nechte se inspirovat. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Čokoládově tvarohové dortíky se šlehačkou

Recept Čokoládově tvarohové dortíky se šlehačkou
9.9.2017

Lahodná kolečka, která máte připravené za pár minut. Samozřejmě nepočítám do toho dobu pečení. Šlehačkový krém je lahodný, jemný a vůbec ne těžký jako ostatní máslové krémy, které během teplých dní v létě nevydrží venku na stole ani 10 minut. Miluji takové koláčky, se kterými se dá pořádně vyhrát. Zdobila jsem šlehačkou a čokoládou. Určitě vyzkoušejte, vřele doporučuji. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Opilé krůtí játra s bramborovými pusinkami

Recept Opilé krůtí játra s bramborovými pusinkami
9.9.2017

Pokud máte rádi vnitřnosti, zkuste připravit i krůtí játra na červeném víně. Nedávno jsem toto jídlo ze srandy nazvala opilá játra a u nás doma se tento název uchytil. Pokud máme chuť na toto jídlo, řeknu jen, že jdu připravit opilé krůtí játra a každý ví, že se chystá luxusní dobrota s bramborovými pusinkami. Pokud se vám nechce připravovat tuto o trošku složitější přílohu, uvařte pouze klasickou rýži. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT

Kuřecí stehno plněné přerostlou slaninou - FOTOPOSTUP

Recept Kuřecí stehno plněné přerostlou slaninou - FOTOPOSTUP
26.4.2017

Kuřecí stehna se dají připravit na mnoho způsobů. Kdysi jsem dělala celé kuřátko, například pečené na láhvi piva nebo na kile soli, dnes si ho raději rozporcuji a peču zvlášť. Nejraději mám kuřecí stehna plněná nádivkou. Podávám s rýží, ale pokud chcete můžete si připravit například bramborový salát. Pro někoho to bude možná zvláštní, že maso šiju jehlou a nití, ale takto mám jistotu, že nádivka během pečení nevyjde ven. Určitě vyzkoušejte, doporučuji. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Sacher mini dortíky - FOTOPOSTUP

Recept Sacher mini dortíky - FOTOPOSTUP
25.4.2017

Vynikající Sacher dort, pro milovníky čokolády. Tentokrát jsem se s tímto dezertem vyhrála, připravila jsem malé dortíky, které vypadají opravdu velmi roztomile. Je sice na nich více práce než na klasickém velkém dortu, ale o to více lahodí i očím. Vyzkoušejte připravit na různé oslavy tyto dortíky, uvidíte, že osloví vaše hosty. Já připravuji krém z bílé i z hořké čokolády, proto je krém světlejší než originál, ale tento nám mnohem více chutná. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Vepřové karé v mandlových lupíncích

Recept Vepřové karé v mandlových lupíncích
17.4.2017

Minulý recept jsem vám dala do pozornosti luxusní řezy Angelika, které jsem pekla jen tak, pro radost našich chuťových pohárků doma po chutném obědě a tak bych se s vámi chtěla podělit i o recept na hlavní chod, který jsme měli dnes k obědu my. Vepřové kotlety je taková rychlovka, kterou máte připravenou za pár minut stejně jako kuřecí prsa. Našla jsem ještě v mých tajných zásobách mandlové lupínky, kterým končila spotřeba, tak jsem je chtěla zužitkovat a koláček byl již napečení, tak jsem je zkombinovala s hlavním jídlem. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Báječná Angelika - FOTOPOSTUP

Recept Báječná Angelika - FOTOPOSTUP
17.4.2017

Jeden ze slavnostních řezů, který můžete připravit na svátky nebo někomu k narozeninám. Je sice pracnější, ale chutí vás doslova omámí. Mě okouzlil název, protože film Angelika už vím i zpaměti a kdo ví, možná i takové zákusky jedla Angelika na zámku :) Určitě vyzkoušejte, vždyť třeba spotřebovat oříšky ještě z podzimu, které jsme poctivě načistili :) Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Vepřové medailonky na dijonské hořčici a bílém víně

Recept Vepřové medailonky na dijonské hořčici a bílém víně
14.4.2017

Velmi chutné maso, kterému šmrnc dodala dijonská hořčice a bílé víno. Přeji vám dobrou chuť. Jídlo jsem si sestavila podle svých dlouhodobých zkušeností a své chutě, takže pokud vám něco nechutná v receptu, klidně to můžete nahradit jinými surovinami jak jsem to udělala já. Dijonské hořčice je mnohem pikantnější než naše, obyčejná, takže opatrně a nejprve ji ochutnejte, pokud nevíte jak chutná. Zaměnit ji můžete i za naši klasiku. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Smažená zapečená krůtí prsa v ořechovém těstíčku

Recept Smažená zapečená krůtí prsa v ořechovém těstíčku
10.4.2017

Miluji netradiční jídla. Trochu exotiky do té naší staré kuchyně nezaškodí. Už jsem připravovala i kuřecí řízky obalované v kokosu, které jsem podávala s ananasovým kompotem - to je na havajský styl a dnes jsem zkusila připravit chutná smažená krůtí prsa, která jsem obalovala v ořechovém těstíčku. Oříšky krásně křupou pod zuby po vysmažení a v kombinaci s masem to je docela zajímavá chuť. Nebojte se i takových jídel, jednou za život třeba vyzkoušet všechno. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Tyrolské kaštanové řezy - FOTOPOSTUP

Recept Tyrolské kaštanové řezy - FOTOPOSTUP
9.4.2017

Nedávno jsem byla v obchodě a zahlédla jsem v akci kaštanové pyré, tak jsem si koupila i do zásoby, dala jsem do mrazničky a teď přišel čas, spotřebovat to. Upekla jsem kaštanové řezy, které byly tak dobré, že jsem stihla ochutnat jeden jediný kousek ke kávě, který jsem si hned po upečení odložila stranou. A dobře jsem udělala, protože pokud bych neodložila, nezůstalo by mi nic a musela bych znovu péct. Zdobila jsem bílou pařížskou šlehačkou (falešnou), kterou jsem připravila ještě den předem, aby se dobře vyšlehala. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Plněné kapustové listy masem a kroupami FOTOPOSTUP

Recept Plněné kapustové listy masem a kroupami FOTOPOSTUP
6.4.2017

Fantastické jídlo, které je sice pracné, ale ta námaha určitě stojí za vyzkoušení. Někdy, ještě za dob mé babičky se plnili i hroznové listy nebo zelné listy mletým masem a uvařenou rýží a pokud nebylo rýže, tak se zaměnila za kroupy, které dodnes zůstaly v mém jídelníčku a ráda z nich připravuji různá jídla. Toto jídlo mi připomíná mé dětství. Chuťově fantastické, vždyť tam jdou samé dobré suroviny. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Hovězí perkelt na slanině

Recept Hovězí perkelt na slanině
3.4.2017

Jednoduché hlavní jídlo a v tomto případě platí, že i z mála surovin se dá připravit skvělé jídlo, které zasytí celou rodinu. V receptu uvádím, že jsem použila domácí suroviny. Nakupuji v jednom menším obchodě, kde prodávají výlučně domácí potraviny, domácí maso. Tentokrát jsem nakoupila predne hovězí, domácí slaninu, kterou jsem během pečení kradla z talíře :))) a moje domácí lečo z minulého roku. Je dobré mít domácí věci i z minulého roku v komoře, které víte nyní zužitkovat. Autor: Izabela

ZOBRAZIT

Mrkvovo-ořechové řezy s tvarohovým krémem - FOTOPOSTUP

Recept Mrkvovo-ořechové řezy s tvarohovým krémem - FOTOPOSTUP
2.4.2017

Miluji koláče, které jsou se želatinou. Recept jsem si sama sestavila podle svých zkušeností v oblasti pečení a tudíž je to můj originál. Trošku nostalgické mrkvovo-ořechové těsto s velkou dávkou skvělé chuti a tato vynikající poleva, luxus. Těsto je jednoduché, základem jsou suroviny na klasické dortové těsto, ale je obzvláštnené strouhanou mrkví a oříšky a ještě perníkovým kořením. To koření v kombinaci s krémem z tvarohu a mascarpone a ovocným sirupem, který použijete do želatiny na vrchu je hotová mňamka. Autor: Izabela

ZOBRAZIT
12