Pizzovníky z kynutého těsta v netradičním tvaru
Přidáno: 15.10.2018
Tak narychlo, protože dnes jsme zavařovaly míchané ovoce a trochu nám to déle trvalo. Ale jíst chtěl každý. Tak jsem připravila takové jednohubky, co si každý vezme ze stolu pouze rukou a nají se do sytosti. Samozřejmě pizzovníky nemohli zůstat v klasickém tvaru, ale trošku jsem se s nimi vyhrála. Přiznám se, že je to můj relax :) A nejvíc mě těší, když každému chutná. Autor: Milka
Čas přípravy 80 min
ZOBRAZIT RECEPT Sýr se šunkou a vajíčkem bez smažení
Přidáno: 10.10.2018
Nemusíte stát při peci, nevytéká vám, neprská sádlo, jen nachystáte, rozdělíte, dáte péct a čekáte ... Vynikající sýr bez smažení. Pokud máte rádi toto jídlo, tak vyzkoušejte tento způsob přípravy. Vyčítala jsem to v jednom časopise, přidala jsem i šunku a kupodivu, bylo to k nerozeznání od klasického smaženého sýra. Autor: Milka
Čas přípravy 30 min
ZOBRAZIT RECEPT Vynikající švestková Nutella
Přidáno: 12.9.2018
Toho roku skutečně bylo švestek mnoho. Zavařili jsme, udělali jsme povidla a stále není konec. Tak přišla na řadu i švestková nutella. Poprvé jsem ji dělala minulého roku, osvědčila se, tak pokračujeme i letos. Už to jsou opravdu poslední švestky, proto se rozloučím i posledním švestkovým receptem. Nutella je dobrá na chléb, do zákusků, na palačinky, na buchty ... Autor: Milka
Čas přípravy 50 min
ZOBRAZIT RECEPT Půlené švestky v cukrovém nálevu s příchutí rumu
Přidáno: 15.8.2018
Dnes přišly na řadu švestky. Švestky dávam na polovinu, protože je budu používat do koláčů. Tak nerovnoměrně dozrávají, že musím zavařovat na třikrát. Ale nevadí, alespoň si při tom odpočinu. Povidla už je hotová a nyní přišli na řadu i půlené švestky. Děláte to takto i vy? Autor: Milka
Čas přípravy 30 min
ZOBRAZIT RECEPT Domácí lečo - zásoby na zimu
Přidáno: 15.8.2018
Tak dnes jsme měli zase zavařovací den. Každý den říkám, že to je už poslední, ale vždy ještě něco dozraje a škoda to nechat jen tak. V zimě bude všechno dobré. Měla jsem i pomocníky, takže to šlo rychleji. Nakrájeli, smíchali a já jsem pokračovala v práci dále. Šlo to rychle a tak jsem měla ještě odpoledne čas na to, abych jim za odměnu upekla něco sladkého :) Autor: Milka
Čas přípravy 40 min
ZOBRAZIT RECEPT Krůtí prsa v jablečném těstíčku
Přidáno: 15.8.2018
Dnes jsem zkusila nové hlavní jídlo, které bylo tak fantastické, že nezůstal ani jeden kousek masa. Nejdříve jsem byla skeptická, co z toho může vyjít, jak to může chutnat, ale nakonec to byla delikatesa. Pokud máte hodně jablek, což určitě máte, neboť nyní právě začíná jablečná sezóna, určitě zkuste, doporučuji. Autor: Milka
Čas přípravy 60 min
ZOBRAZIT RECEPT Domácí koblihy s malinovou pěnou
Přidáno: 15.8.2018
Dnes bude opět zavařovací den. Tak hned ráno něco připravit, abychom nemuseli během zavařování odcházet k vaření. Polévka zůstala od včera (zvyknu dělat kyselé polévky právě proto, aby se s koblížkami dokonale doplnili, dnes to bude zelní) a koblihy zasytí. Zatímco se všichni vyberou z postele, už budou hotové. Autor: Milka
Čas přípravy 90 min
ZOBRAZIT RECEPT Banánový zákusek s piškoty
Přidáno: 14.8.2018
Každý den se v tomto období něco dělá a hlavně zavařuje. Nedávno jsem zavařovala ovoce, které se minulého roku osvědčilo, tak aby bylo něco pod zub sladkého, ještě včera jsem pekla tento banánový zákusek s piškoty. Byl sice pracnější, ale doslova a dopísmene vynikající. Autor: Milka
Čas přípravy 40 min
ZOBRAZIT RECEPT Míchané ovoce na dlouhé zimní večery
Přidáno: 14.8.2018
A ještě míchané ovoce, které se v minulém roce osvědčilo. Z každého trošku. Použila jsem maliny, kiwi, žlutý meloun, broskve a nektarinky. Pokud máte ještě i jiné ovoce ve své zahradě, tak ho neváhejte použít. Na gramáži nezáleží. Vše co jsem měla doma jsem využila. Autor: Milka
Čas přípravy 30 min
ZOBRAZIT RECEPT Domácí švestková povidla
Přidáno: 14.8.2018
A ještě naše včerejší práce. Obrat, umýt, očistit, rozmixovat a uvařit. Domácí povidla je taková klasika, která u nás nesmí chybět každý rok. Pokud máte mnoho švestek, tak určitě doporučuji uvařit domácí povidla. Do koblih, na chlebíček, do buchet, do omáček .... je to mnohem lepší alternativa, než kupovat z obchodu, kde přidávají různé přísady. Já se řídím heslem, pokud povidla, tak jedině ze švestek a s přídavkem malého množství cukru. Autor: Milka
Čas přípravy 80 min
ZOBRAZIT RECEPT Škvarková pomazánka trošku pikantní
Přidáno: 9.8.2018
Škvarili jsme sádlo a už dávno jsme neměli pomazánku ze škvarek. Možná bude ke snídani dnes, zítra nebo i o týden. Možná jsem to trochu přehnala, že o týden. Obvykle i tato dávka vydrží v ledničce pár dní, ale týden to určitě není. Já jsem dělala z dvojité dávky. Je vynikající, darmo naše babičky věděli, co je pro naše chuťové pohárky výborné. Autor: Milka
Čas přípravy 30 min
ZOBRAZIT RECEPT Neodolatelný karamelový zákusek
Přidáno: 26.7.2018
Na dnešní den ke kávě. Odpolední relax při kávičce nesmí chybět. A samozřejmě ke kávičce nesmí chybět ani zákusek. Ještě včera jsem dělala karamelový zákusek, který jsem nechala odležet v lednici, aby byl pořádně vychlazený. Je luxusní. Krém z karamelového pudinku, na vrchu šlehačka a ještě domácí borůvky, kterými jsem zákusek dozdobila už jen na talíři, těsně před konzumací. Autor: Milka
Čas přípravy 40 min
ZOBRAZIT RECEPT Domácí rajčatový základ na pizzu
Přidáno: 26.7.2018
Dnes ještě polotovar k přípravě pizzy, protože u nás často bývá na večeři ... Nerada kupuji rajčatové pyré z obchodu, víte sami, co to všechno obsahuje. A teď je ještě sezóna rajčat, tak proč si nepřipravit vlastní rajčatový základ na pizzu. Nic není lepší než vybrat z komory domácí produkty. Víte co obsahují, co máte od nich čekat, víte co sníte a ještě k tomu pokud vás tato práce baví, tak není o čem :) Autor: Milka
Čas přípravy 60 min
ZOBRAZIT RECEPT Jablečný koláč s kokosovou nadýchanou peřinkou
Přidáno: 26.7.2018
Dnes takový podzimní koláček, i když léto je v plném proudu. Jablíčka dozrávají na stromech, já jsem si pár už vzala do kuchyně a udělala vynikající jablečný koláč s kokosovým sněhem. Někdy dělávám i bez kokosu, ale s kokosem to je vynikající. Nebojte se dlouhého seznamu surovin, které potřebujete k přípravě, určitě vše najdete doma :) Autor: Milka
Čas přípravy 60 min
ZOBRAZIT RECEPT Moravské tvarohové koláče s borůvkami
Přidáno: 26.7.2018
Dnes nám přišli na chuť tradiční moravské koláče plněné tvarohem a na vrch jsem ještě přihodila borůvky. Pokud nemáte borůvky, klasicky povidla také může být. Hromádka do středu a vybavené. Miluji pracovat s kynutým těstem, je to pro mě vždy relax. Stále s těstem pracuji ručně, nikdy jsem ještě nepoužila mixér, ale možná přijde ten čas, kdy si to budu chtít usnadnit :) Autor: Milka
Čas přípravy 200 min
ZOBRAZIT RECEPT Pudinkový koláček s ovocem z mé zahrady a pořádnou dávkou šlehačky
Přidáno: 25.7.2018
Dnes můj pravnuk čeká svého nejlepšího kamaráda Šimona. Tak jsem jim připravila takový sladký, nenáročný koláček, abych jim pohladila duši něčím sladkým. Mají rádi pudink, tak jsem vymyslela takový pudinkový koláček s ovocem, které jsem doma sama zavařené. Autor: Milka
Čas přípravy 20 min
ZOBRAZIT RECEPT BOMBA jablečník, kterým nikdo nepohrdne
Přidáno: 25.7.2018
Dnes takový starý recept, který mám ještě od své babičky, ale vynikající a u nás oblíbený. Pokud nastane čas sklizně jablek, tak se velmi těším. V záloze mám spoustu receptů na chutné jablkové koláčky. Ať už krémové nebo takové bez krému, ale o to šťavnatější :) Autor: Milka
Čas přípravy 20 min
ZOBRAZIT RECEPT Pizzovníky z listového těsta se šunkou, sýrem a kukuřicí
Přidáno: 25.7.2018
Tak toto by mohlo být jako zákusek každý den. Ohlédnete se a pekáč je prázdný. Někdy pizzovníky dělávám i z kynutého těsta, jsou mnohem sýtší, ale zase pizzovníky z listového těsta jsou mnohem rychlejší na přípravu. Pokud samozřejmě těsto nevyrábíte doma :) Já jsem koupila už dokonce i rozválené :) Autor: Milka
Čas přípravy 15 min
ZOBRAZIT RECEPT Třešňový koláč s bohatou vrstvou šlehačky
Přidáno: 25.7.2018
Už je sice po sklizni třešní, ale pokud jste si zavařili do sklenic, tak rychle je vyjměte a udělejte si tento luxusní koláček. Úplně jsem zapomněla na fotky, které jsem nafotila ještě začátkem června, kdy jsme sbírali z našeho stromu třešničky. Ale dá se použít i jiné ovoce, například meruňky nebo borůvky. Autor: Milka
Čas přípravy 30 min
ZOBRAZIT RECEPT Vepřová krkovice pečená na pivu s bramborami
Přidáno: 25.7.2018
Někdy se samozřejmě zažádá i nám ženám pořádný kus masa. Nemusí být pouze kuřecí, ale hlavně trošku promaštěné jako vepřová krkovice. Zvyknu ji marinovat a pak péct vcelku, ale tentokrát jsem zvolila plátky, které jsem pekla v troubě na cibulce a černém pivu. Pivo použijte černé, je mnohem lepší než klasické, během pečení krásně zkaramelizuje a dodá vynikající chuť. Autor: Milka
Čas přípravy 90 min
ZOBRAZIT RECEPT