Kocmax

Recepty od Kocmax

Moje recepty

Recept Šťouchané brambory
Šťouchané brambory
Přidáno: 22.6.2017
Klasická příloha, která se hodí ke téměř každému druhu masa. Já brambory dělávám ve většině v této podobě. Nemám ráda obyčejné vařené brambory pouze s máslem, nakrájené na kostičky. Pokud tak, přidám trošku práce a udělám tyto šťouchané brambory, které ochutím různými bylinkami. Nyní je bylinek mnoho, víte si je vypěstovat i na parapetu, i v zahradě a když už nejste velmi zdatní v pěstování, tak si umíte kelímek zakoupit i v obchodě. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Špagety s brokolicí a nivou
Špagety s brokolicí a nivou
Přidáno: 20.6.2017
Rychlovka na oběd. Pokud nemáte mnoho času a chcete sníst něco opravdu chutné, zkuste si připravit netradiční špagety. Netradiční proto, protože klasické špagety se připravují s rajčatovou omáčkou, mletým hovězím masem a strouhaným sýrem. Já jsem tentokrát špagety připravila s brokolicovými růžičkami a s nivou. Niva je velmi aromatický sýr, proto jsem už žádný jiný nepřidávat a bylo to opravdu chutné a hlavně velmi rychlé. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Krůtí perkelt s rýži a zeleninou
Krůtí perkelt s rýži a zeleninou
Přidáno: 20.6.2017
Jeden z mých oblíbených receptů na perkelt. Dělávám ho z různého druhu masa, ale nejvíce nám doma chutná z krůtího masa. Přílohu si můžete zvolit podle sebe, já to většinou podávám s klasickou osmaženou rýží, ale někdo si perkelt neumí představit s touto přílohou. Tradiční přílohou jsou máslové halušky, ale u nás doma to moc nejde. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Lívance s ovesnými vločkami
Lívance s ovesnými vločkami
Přidáno: 15.6.2017
Toto jsou nejlepší snídaně, jaké jsem mohla vymyslet. Jen potřebuji člověka, aby mi je každé ráno pěkně udělal a teplé donesl do postele se šálkem kávy. S domácím ovocem to je nejlepší, ale pokud není, postačí i to z obchodu. Nemá sice takovou chuť jako má mít, protože procestuje polovinu země, ale aspoň něco. Dobrou chuť. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Krůtí ptáčky s omáčkou a rýži
Krůtí ptáčky s omáčkou a rýži
Přidáno: 21.6.2017
Klasické španělské ptáčky se připravují z hovězího masa. Já jsem zkusila uvařit toto jídlo z krůtího masíčka a musím říct, že je to také dobré. Miluji plněné rolky čímkoliv. Okurka se mi hodí všude, i do masíčka, i do omáčky a také jako příloha k inému jídlu. Zkuste, příště vyzkouším i z kuřecích prsou, uvidíme, jestli to nebude suché. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Řízky z rybího filé pečené v troubě bez smažení
Řízky z rybího filé pečené v troubě bez smažení
Přidáno: 21.6.2017
Filé je velmi jednoduchá záležitost na přípravu hlavního jídla. Máte mnoho způsobů, jak tuto rybku připravit. Na másle, na oleji, na soli, pečenou v troubě, restovano na pánvi, vařenou ve vodě, na páře, ale je toho opravdu hodně. Já mám nejraději obalenou v lupíncích (kukuřičných) a potom pečenou na papíře na pečení v troubě. Ryba tak není mastná, je křupavá a vláčná. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Kozí sýr s brusinkami a ořechy
Kozí sýr s brusinkami a ořechy
Přidáno: 11.6.2017
Někdy netřeba žádné kulinářské speciality, ale postačí vám i kozí sýr, brusinky a k tomu vlašské ořechy. Já k tomuto jídlu ráda jím i salát, ať už například polníček nebo rukolu nebo ledový salát. Lehké jídlo i na večeři nebo pokud chcete zhubnout do plaveček, tehdy samozřejmě bez pečiva. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Pudink s levandulovým tvarohem
Pudink s levandulovým tvarohem
Přidáno: 10.6.2017
Dobrota pro milovníky levandule. Pokud jste si mysleli, že levandule je pouze okrasnou květinou, tak jste se mýlili. Z levandule se dají připravit různé mýdla, vůně, dokonce i dezerty. Vyzkoušejte tento, pudink s levandulovým tvarohem. Nepřidávejte levandule mnoho, je velmi aromatická. Stačí i málo a budete ji cítit. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Fazolová polévka
Fazolová polévka
Přidáno: 9.6.2017
Tradiční, tedy alespoň u nás doma. Někdo dělá úplně jinou fazolovou polévku, dokonce jsem se setkala už i s receptem na fazolovou polévku z konzervy. To si vůbec neumím představit tu chuť a celkový dojem z té polévky. Já dělám z barevné fazolí, takže i vypadá dobře. Zkuste podle mého receptu. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Vepřové maso v mrkvi
Vepřové maso v mrkvi
Přidáno: 16.6.2017
Dnes se mi vůbec ale vůbec nechtělo vařit. Tak s velkou nechutí jsem se pustila do přípravy takové na první pohled nepříliš vábné, ale o to chutnější dobroty. Mrkev mohu na různé způsoby, ať už v polévce vařenou, grilovanou na grilu nebo syrovou. Vepřová plec není sice dietní maso, ale v kombinaci s mrkví to byla opravdu dobrota. A na to, že se mi nechtělo vařit, tak jsem se sebou i s jídlem spokojená. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Pikantní vepřová plec
Pikantní vepřová plec
Přidáno: 16.6.2017
15 minutová záležitost a hlavně chutná. Miluji recepty, kde netřeba dlouho stát v kuchyni za sporákem. Masíčko, zelenina a celé to posypané pikantním kořením. Pokud nemáte rádi pikatné jídlo, zkuste přidat například kari koření. Já obměňuji koření, abychom neměli pocit, že stále jíme to samé. Někdy přidávám grilovací koření, někdy sušené bylinky, někdy dám kari koření a někdy kurkumu. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Kuře s brusinkami a hermelínem
Kuře s brusinkami a hermelínem
Přidáno: 14.6.2017
Kuře jsem dělala na netradiční způsob. Pokud máte rádi kombinace masa a sladké chuti, tak vyzkoušejte tento recept. Je neskutečný. Opravdu. U nás doma velmi nemáme rádi maso se sladkými surovinami, ovocem, případně s ořechy, ale nedalo mi to a musela jsem vyzkoušet. Řeknu vám, olizovali jsme se až za ušima a určitě jsem toto jídlo nedělala naposled. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Rizoto s hříbky
Rizoto s hříbky
Přidáno: 2.6.2017
Pravé italské rizoto není vůbec suché. Pokud by vám v italské reštauráii donesli rizoto, které se sype, určitě byste ho měli vrátit zpět. Na suché rizoto jsme si zvykli my. Je tradiční z vařeného masa, například z kuřecí polévky. Tedy alespoň my doma jsme ho takto dělávali. Když se dovařila kuřecí polévka, obralo se maso z kostí nohou a zad, přidala se zelenina, rýže a na talíři jsme to ještě posypali strouhaným tvrdým sýrem. K pravému italskému se nepodává žádný eidam, ale vynikající parmazán. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Nádivka s uzeným masem
Nádivka s uzeným masem
Přidáno: 1.6.2017
Nejen na Velikonoce připravuji nádivku, ale i přes rok. Je to sice recept, podle kterého připravují mnozí z vás pouze tu velikonoční, protože do nádivky jde i uzené maso, ale zkuste si ji připravit i přes rok. Jen tak, k pečenému kuřeti. Já nádivku zvyknu připravovat i na různé narozeninové oslavy, když dělám slavnostní oběd. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Salát z naklíčené sóji
Salát z naklíčené sóji
Přidáno: 14.6.2017
Jednoduchý salát, který máte připravený za pár minut a ještě vás i dokonale nasytí. Jdou horké letní dny, proto je třeba vymýšlet různé saláty, kterými chceme oblbnout svůj žaludek, tělo nedostane šok z těžkého jídla, se kterým by se muselo vypořádat asi za delší časový okamžik a samozřejmě třeba držet i štíhlou linii, když už se svlékáme do těch plavek. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Krůtí játra na cibulce
Krůtí játra na cibulce
Přidáno: 4.6.2017
I hlavní jídlo může být připraveno za 15 minut. Kuřecí nebo krůtí játra jsou opravdu rychlovka. Pokud nestíháte připravit klasický oběd, při kterém je třeba strávit více času v kuchyni, tak určitě vyzkoušejte tento. Dokud se uvaří rýže připravíte i játra a ještě stihnete umýt nádobí. Mimo jiného i velmi chutné jídlo, které každý připravuje jinak a já bych se s vámi chtěla podělit s mým receptem. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Smažený sýr bez tuku
Smažený sýr bez tuku
Přidáno: 29.5.2017
I smažený sýr se dá připravit zdravější a chutnější. Tedy chutnější pro mě a pro mé doma. K tomu vařené brambory, bohatá zeleninová obloha a žádná tatarská omáčka, ale chutný jogurtový dresink, který si ochutíte bylinkami podle sebe. Nebíčko v tlamičce. Toto jídlo bych jedla i každý den, jen ten bio sýr, který kupuji v bio obchodě je cenově o trochu dražší než bych přijala. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Babiččina sekaná
Babiččina sekaná
Přidáno: 29.5.2017
Takovou dobrou sekanou jste určitě nejedli. Babička ji u nás doma uměla připravit nejlepší. Přidávala tajnou ingredienci a tou byla barevná paprika. Fantasticky se tam hodila, někdy přidala červenou, někdy zelenou a někde červenou a někdy i kombinaci všech tří. Samozřejmě netřeba to s ní přehnat, protože pak by to byla papriková sekaná. Má pouze dodat speciální chuť. Autor: kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Chia semínka s tvarohem a borůvkami
Chia semínka s tvarohem a borůvkami
Přidáno: 29.5.2017
Pokud jste ještě nepoužili chia semínka ve vaší kuchyni, tak to určitě změňte. Je to velmi zdravá surovina, se kterou si umíte připravit různé pudinky/želatínové sklenice na snídani nebo na svačinu. Pokud smícháte například tvaroh nebo vodu, mléko, jogurt či jiný nápoj s chia semínky, tak chia semínka nabobtnají jako želatina a pěkně to zhoustne. Přidáte ovoce a máte fantastické želatinové sklenice. Autor: kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Bylinková polévka
Bylinková polévka
Přidáno: 21.5.2017
Bylinky sbírali už naše babičky, věděli co naše tělo potřebuje, aby mělo dostatek vitamínů, aby bylo odolné vůči různým chorobám. Připravovali pasty, elixíry, polévky, čaje nebo je přidávali do hlavních jídel. Dnes se bylinky začaly znovu využívat v hlavních jídlech. Zdobí talíře, dodají luxusní chuť a samozřejmě dopraví do těla zdraví prospěšné látky. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Dýňová polévka
Dýňová polévka
Přidáno: 25.5.2017
Zdravá, chutná, nenáročná na přípravu, ale co víc si můžeme přát, jak tento luxusní recept na dýňovou polévku. Pokud ještě nevíte co vypěstovat ve vlastní zahradě, doporučuji tuto zeleninu, kterou si zamilujete. Dá se připravit na milion způsobů, jak uvařit, tak upéct, dá se použít i do sladkých koláčů, i do polévek ... Do této polévky přidávám zázvor, dodá polévce trochu pikantní chuť. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Kuřecí stehna na rozmarýnu
Kuřecí stehna na rozmarýnu
Přidáno: 29.5.2017
Základem pečení kuřete nebo pouze stehen je péct na nižší teplotě a delší dobu. Tehdy je kuře měkké, šťavnaté a nemusí mít ani extrémně křupavou kůrku, kterou cítit po pripálenine. Někdy se kuře peklo na poctivem sádle, dnes už pečeme na oleji nebo v tom lepším případě na másle. Já při pečení kuřete tuk nepoužívám, dusím ho na vodě s rozmarýnem, který to dokonale ochutí. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Krůtí znojemská s rýži
Krůtí znojemská s rýži
Přidáno: 26.5.2017
Fotka se mi trochu nepovedla, ale o to chutnější to je. Věřte mi. Klasická omáčka (znojemskou má asi každý rád) z kyselých okurek. K tomu už pouze příloha klasická vařená rýže a ještě nakrájené okurky na ozdobu. Jedno z našich oblíbených jídel. Pokud jste ještě nedělali znojemskou, tak zkuste podle mého receptu. Garantuji vám, že se vám podaří. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Hovězí steak se zeleninou
Hovězí steak se zeleninou
Přidáno: 26.5.2017
Věřte, či ne, i za 15 minut se dá připravit zdravé a chutné hlavní jídlo. Steak je minutka, ale musíte mít kvalitní maso (svíčkovou, flank, rump steak, ...) A i když kvalitní maso stojí penízky, sem tam si třeba dopřát i pořádný kus masa. Příloha pouze lehká, vařená brokolice a zelená fazolka, která je orestovaná na česneku. Bez brambor, bez rýže a bez zbytečných sacharidů. Hodí se i do diety. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Perník s marmeládou a kompotovanou švestkou
Perník s marmeládou a kompotovanou švestkou
Přidáno: 8.5.2017
Hrnkový recept na vynikající a voňavý perník, který dělávám doma dost často. Je velmi nadýchaný a jemný jako pavučinka. Na každý kousek po upečení dám marmeládu, kompotovanou švestku a lístek meduňky. Vypadá to pak mnohem lépe a člověku se chce sníst hned celý plech najednou. Pokud jste ještě nepekli žádný perník, vřele vám doporučuji tento. Tento recept mám doma už od pradávna. Akorát jsem z něho vynechala tuk, takže je bez másla a bez oleje. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Tvarohový dezert s ořechy
Tvarohový dezert s ořechy
Přidáno: 7.5.2017
Jednoduchý dezert, který máte připravený za asi minutu. Tak obětujte svůj čas a připravte si nebíčko v tlamičce. Je tam sice syrové vajíčko, ale pokud dbáte na čerstvost a kvalitu vajíček, nemáte se čeho bát. Nejlepší je kupovat vajíčka od malých chovatelů, případně pokud můžete, tak chovejte slepice. Dnes mnoho lidí vyhledává právě vajíčko z domácího chovu, protože v obchodech najdete vajíčka, jejichž žloutky jsou přibarvované. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
1