Miminka - linecké koláčky s oříškovou náplní
Přidáno: 17.12.2018
Klasické linecké těsto 3:2:1. Kdo nevyzkoušel, tak udělal asi největší chybu při vánočním pečení. Těsto je luxusní, po upečení není vůbec tvrdé a s oříškovou náplní je výborné. Tyto koláčky se podobají na miminka, proto ten název. Nádivka je ochucená pomerančovou kůrou a šťávou z pomeranče. Autor: Adddy
Čas přípravy 25 min
ZOBRAZIT RECEPT Vytunená domácí tatarská omáčka
Přidáno: 29.4.2018
Falešná domácí tatarská omáčka. Pro přípravu budete sice potřebovat majolku Helmans z obchodu, ale já si ji zvyknu vyšperkovat. Potom si každý myslí, že je opravdu domácí, z oleje, z vajíčka, hořčice a kyselé okurky. Bojím se však surového vajíčka, tak jsem ještě nenabrala odvahu na přípravu originální domácí. Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT
Bramborové špalíky se sýry a šunkou
Přidáno: 29.4.2018
Toto doma milujeme. Dělávám je velmi ráda a hlavně často. Každý si stále pochutná a mě to velmi potěší, že každému chutná. Jako příloha nebo i jako hlavní jídlo, ale hlavně to máme nejraději jako přílohu ke grilovanému masu. A jelikož je grilovací sezóna, nechte se inspirovat a připravte si tyto špalíky i vy. Tyto jsou se šunkou a sýrem. Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT
Hrachová kaše s uzeným
Přidáno: 14.4.2018
Jednodušší to už opravdu nejde. Jedno z těch expresních jídel, které připravíte asi za 5 minut. Čím méně hrášek vaříte, tím je chutnější, takže to nepřehánějte. Doporučuji použít citrónovou šťávu na dochucení, já jsem ji bohužel tentokrát doma neměla, tak jsem nepřidávala. Citronová šťáva vám udrží krásnou barvu a dodá i fantastickou chuť. Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT
Gulášová polévka rychlá
Přidáno: 11.3.2018
Vynikající a přitom tak jednoduchá. Není nad čím přemýšlet, vyzkoušejte tento chutný oběd. Pokud nejste náročný, tak vám toto jídlo postačí i jako polévka, i jako druhý chod. Zahušťuji moukou, ale vy nemusíte. Polévka bude řidší a bezlepková, případně můžete použít smetanu a polévka tak bude mnohem sytější. Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT
Azu po tatarsku s rýži
Přidáno: 6.2.2018
Název zvláštní, ale nemusí vás odradit. Cibule do základu, kterou orestujeme na oleji, přidáme maso, které zprudka opečeme a dusíme pak ve vlastní šťávě. Zahustíme moukou, přidáme koření a nakonec i kečup a nakrájenou nebo nastrouhanou okurku. Já zvyknu toto jídlo podávat s rýží, ale klidně můžete použít i těstovinu. Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT
Rychlá oříšková buchta
Přidáno: 6.2.2018
Hrníčková rychlá buchta, kterou určitě připraví i chlap začátečník v kuchyni. Ne že bych chlapy považovala za nešikovných, vždyť řekněme si pravdu, špičkoví kuchaři jsou ve většině pouze chlapi, ale pokud si představím takového kuchaře jako mého chlapa, tak ...:D Vařit ví, ale co s pečením, to raději nechává na mně :) Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT
Špenátové halušky s kuřecím a smetanovou omáčkou
Přidáno: 30.1.2018
Fantazie na talíři. Na špenát si pamatuji ještě ze školních jídelen, kde když jsme měli špenátovou polévku, můj oběd byl jak se lidově říká v háji. Ani jsem do jídelny nevešla a teď bych se za špenátem i přestěhovala :) Vynikající jídlo, poprvé jsem zkoušela špenátové noky a určitě ne naposledy. Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT
Plněné kapsičky
Přidáno: 17.1.2018
Každý v neděli vaří něco speciálního, co přes týden není možné stihnout vedle dětech, práci, domácích pracích nebo při něčem co je mnohem důležitější než jídlo. Zvykneme se chodit stravovat do restaurací, ale domácí strava je přece jen domácí. Nechte se inspirovat mým nedělním hlavním jídlem, a to plněnou kotletou a bramborovou přílohou. Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT
Chlupaté knedlíky
Přidáno: 17.1.2018
Kdysi to bylo moje oblíbené jídlo ať nasladko nebo naslano. Pokud nasladko, tak se švestkami nebo jahodami a pokud naslano tak jedině s uzeným a kysaným zelím. Pokud to vařím doma, tak jedině sama pro sebe, protože to nikdo nechce jíst. Ne že by to bylo špatné, ale každý raději kuřecí nebo vepřové s bramborami nebo rýží. No co už, někdy vařím i tři jídla k obědu, aby si každý věděl vybrat :) Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT
Výborný segedínek s knedlíkem
Přidáno: 10.1.2018
Pokud segedín, tak jednoznačně z kysaného zelí. Někdo dělává i ze sladkého zelí, mně velmi nechutná, ale sto lidí, sto chutí, takže můžete zkusit, co vám bude chutnat více. Zahušťuji hladkou moukou a smetanou, pokud chcete bezlepokové, mouku vynechejte nebo ji nahraďte vlastní bezlepkovou moukou. Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT
Rychlošpagety
Přidáno: 10.1.2018
Tak toto je extrémně rychlé jídlo a doporučuji ho připravit tehdy, když vám zůstane trochu pečeného masa, případně oberete maso z vývaru (pokud jste polévku vařili z kuřecích hřbetů). Se zeleninou, kečupem a na talíři ještě se strouhaným sýrem. Toto jídlo je velmi jednoduché a hlavně rychlé, pokud máte málo času, doporučuji :) Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT
Hermelínová pomazánka se šunkou
Přidáno: 10.1.2018
Jedna z mých oblíbených pomazánek, které zvyknu dělávala hlavně mým milým ke snídani. K tomu čerstvý křupavý chlebík a snídaně je skvělá. Přiznám se, že už dlouho se chystám na domácí chlebíček, ale ještě jsem nenabrala tolik odvahy, abych si vyrobila vlastní kvásek a z droždí se mi nezdá tak dobrý. Ale jednou přijde ten čas, kdy i kvásek budu mít vlastní a budu péct domácí pečivo. Autor: Adddy
ZOBRAZIT RECEPT