Smetanová houbová omáčka s kuřecími medailonky
Přidáno: 25.7.2017
Dnes se mi dostaly do rukou čerstvě nasbírané žampiony a hříbky. Žádné z obchodu. Chutnají opravdu skvěle a ta vůně při smažení je opravdu k nezaplacení. Samozřejmě, můžete použít i ty z obchodu, je jen vzácností, pokud je najdete jen tak v přírodě. K houbové omáčce jsem dělala kuřecí plátek a klasika u nás doma, hranolky. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Pečená kotleta s žebry
Přidáno: 30.5.2017
Jednoduché hlavní jídlo, které vás nasytí na celé odpoledne. Žebra miluji. Toto jídlo buď má někdo velmi rád nebo jej nemusí vůbec. Ano, při papání se při tom pořádně zababrete, ale o to přece jde. Vychutnáte si každé sousto, každý kousek. Pokud necháte žebra marinovat i celou noc, masíčko bude mnohem více šťavnaté. Vyzkoušejte například medovou marinádu s chilli. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Nejlepší čokoládová poleva
Přidáno: 30.5.2017
Jinou čokoládovou polevu na zákusky nebo koláče nedělám. Zvykla jsem připravovat takzvanou ganache polevu ze smetany a čokolády v poměru 1: 1, ale nakonec jsem zůstala při klasice čokoláda, máslo a mléko. Dobře se krájí, pokud samozřejmě dodržujete podmínky při krájení - zoubkovaný nůž namočit do horké vody a za každý řezem ho utřít a znovu namočit do vody. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Kuřecí se zeleninou na kari
Přidáno: 20.5.2017
Jednoduché jídlo, které zvládne připravit i začátečnice v pečení. Kuřecí na kari koření je moje oblíbené. Miluji chuť kari, je taková netypická a zároveň i obarví jídlo žlutou barvou. Na maso se zeleninou používám mraženou zeleninu, pokud mám čerstvou, tak většinou připravím zvlášť maso a zvlášť zeleninu na páře. Přijde mi zbytečné to dusit s čerstvou zeleninou, která je mnohem zdravější, pokud ji pouze napaříte. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Pečený pstruh
Přidáno: 20.5.2017
Ryby nesmíme vynechávat z našeho jídelníčku. Je to velmi zdravé jídlo, které má plno vitamínů, které potřebujeme k existenci. Je to sice jídlo, které buď máte rádi nebo nesnášíte. Ten kdo nemá rád rybí chuť, tak neocení ani vůni při pečení. Ale ten, kdo je má rád, ten si určitě pochutná. S máslovou příchutí a s čerstvou petrželkou. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Farmářské brambory
Přidáno: 26.5.2017
Dělala jsem farmářské brambory, které jsem podávala jen tak bez žádného masa. Potřebovali jsme si odpočinout, ale zároveň jsme chtěli něco velmi chutné, tak jsem přidala i slaninu. Vždyť chlapi potřebují alespoň trochu příchutě a řeknu vám, úplně to stačilo. Slanina omastila brambory, dodala jim tu správnou chuť a hotové hlavní jídlo bylo za 5 minut pryč z talíře. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Mátovo-citrusová limonáda
Přidáno: 20.5.2017
Osvěžující a chutná limonáda, kterou máte připravenou za pár minut. Nepijte slazené nápoje, které se v obchodech prodávají ve velkém stylu, ale připravte si domácí limonády, které nepotřebují žádný cukr. Citron, pomeranč nebo jiné ovoce, voda, případně špetka cukru nebo medu a bylinky jako jsou máta, meduňka. Tyto základní suroviny vám určitě stačí na přípravu chutné letní osvěžující limonády. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Špagety s masovou směsí
Přidáno: 8.5.2017
I za 15 minut se dá připravit hlavní jídlo. Já si toto jídlo pamatuji z dětství, kdy nebyly penízky, nebylo tolik surovin, kolik máme dnes a věděli jsme vykouzlit super jídlo, na kterém jsme si celá rodina pochutnali. Jednoduché a rychlé a i teď to máme velmi rádi. Zkuste, nemusíte kupovat žádné drahé italské omáčky na špagety, ale postačí vám obyčejný kečup, případně pasírovaná rajčata. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Rajská omáčka nasladko
Přidáno: 8.5.2017
Někdy už nevím, co mám uvařit k obědu, abychom stále neobedovali stejná jídla. Klasika - kuřecí maso nás už omrzelo, kuřecí nohy také, tak jsem dělala karbanátky v rajčatové omáčce a k tomu byl kynutý knedlík. Sice byl kupovaný, už mi nezůstalo síly na domácí, ale byl docela dobrý. Já dělávám rajčatovou omáčku nasladko. Někomu nemusí chutnat, takže klidně cukr vynechejte. Je to na vás. Sto lidí, sto chutí. Karbanátky byly klasicky z mletého vepřového masa se starým pečivem. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Karbenátky
Přidáno: 8.5.2017
Karbanátky dělávám často. Nedávno jsme měli chuť na česnekové, tak jsem přidala asi 7 stroužků česneku. Byly řádně česnekové, ani žvýkačka po obědě nepomáhala :) Když máte rádi česnek, určitě nešetříte. Ten to dokonale ochutí a karbanátky budou mnohem lepší. Já mleté maso řídim vodou, tak budou šťavnatější. Mám to vyzkoušené. Pokud nedám vodu, dávám perlivou minerálku. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Cheeseburger
Přidáno: 8.5.2017
Někdy se mi nechce vařit, tak koupím všechny suroviny, které potřebuji na hamburger a poskládám si ho. Dnes už v obchodě koupíte i maso, které je vytvarované rovnou do hamburgerové housky, takže ještě i takto si víte zkrátit čas, který potřebujete na přípravu. Zelenina, plátek sýra, cibule, kečup a hořčice spolu s tatarskou omáčkou v něm nesmí chybět. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Bramborový salát
Přidáno: 8.5.2017
Klasika je klasika a někdy nemůže u nás doma chybět i klasický bramborový salát s vajíčky a majonézou. Já například míchám tatarskou omáčku, hořčici a majonézu. Někdo se vyhýbá hlavně hořčici, ale podle mě tam musí jít. Ale tak sto lidí, sto chutí, takže jak chcete. Pokud vám nepasuje, nemusíte dávat. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Smažený kapr
Přidáno: 8.5.2017
Rybu dělám výhradně na Vánoce, ale pokud přijde velká chuť, dopřeji si i během roku. Tentokrát jsem smažila kapra v klasickém trojobalu - hladká mouka, vajíčko a strouhanka. Kapra je nyní velmi těžko sehnat, proto pokud máte zásoby v mrazáku, tak šup s nimi na pánev. Pokud chci, aby byl obal křupavější, obaluji to více krát ve vajíčku a strouhance. Podávala jsem to s bramborovým salátem, ale vím, že to není příliš zdravá pochoutka, ale velmi chutná. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Kuřecí nudličky s žampiony
Přidáno: 6.4.2017
Když už nevíte, co máte vařit, tak na vás přijde stará dobrá klasika. Kuřecí prsa na houbách s jemnou omáčkou a k tomu klasická příloha, obyčejná rýže. Předpokládám, že takový oběd si už dokáže navařit kdokoliv a kdo řekne, že by toto nevěděl uvařit, tak mu ani neuvěřím. Vždyť kdo už neví nakrájet maso, hodit ho do pánve spolu s cibulkou a ještě přidat i houby. Jednoduché, chutné a hlavně velmi rychlé jídlo. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Krémová houbová polévka
Přidáno: 6.4.2017
Pokud jste milovníkem hub a máte ještě zásoby z minulé sezony v mrazničce, je právě čas spotřebovat je a udělat místo pro nové, letošní. Houby orestujeme, následně podusíme a zvlášť uvaříme brambory. My jsme to doma podávali takto, s rozmačkanými bramborami a polévka byla zahuštěná smetanou a trochou mouky. Někdo bude odsuzovat tu mouku, ale já mám raději hustší polévky, ze kterých se pořádně najím. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Krupička - vzpomínka na dětství
Přidáno: 2.4.2017
Dnes jsem si připravila klasiku, kterou mi dělávala mamka když jsem byla dítě. Není nic lepšího než to, co máte rádi a s chutí se pustíte do plného talíře a zůstanou vám jen oči pro pláč když je talíř prázdný a vy byste stále jedli. Dětská krupička se skořicí, grankem nebo kakaem a kousky másla. Nezapomeňte ještě vrch posypat cukrem, tehdy to je nejlepší. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Jahodovo-banánové smoothie
Přidáno: 2.4.2017
Někdy si připravuji nápoje, které si dám k filmu večer nebo si je připravím ke snídani, abych nastartovala svůj den. Mnoho vitamínů, čerstvého ovoce, které vždy obměňuji, abych vyzkoušela i jiné chutě. Dnes jsem si připravila fantastické smoothie, asi i nejlepší jaké jsem pila. Spojila jsem banán, jahody a bílý jogurt. S jogurtem je to hustší, kdo má rád méně husté, tak přidá mléko nebo vodu. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Důlková buchta
Přidáno: 9.4.2017
Chtělo to něco nového, netradičního a narazila jsem na internetu na tyto řezy. Třeba u někoho jsou velmi populární, já jsem tento recept zkoušela poprvé a musím říct, že je docela fajn. Samozřejmě pro mě existují i lepší dezerty, ale doma si vyžádali i druhý plech, protože první zmizel bleskovou rychlostí. Poleva je docela zajímavá, ten rum dodá buchtu fantastickou chuť, takže bych ho z polevy určitě nevynechala. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Krupicové knedlíčky do polévky
Přidáno: 2.4.2017
Nedávno jsem přidávala recept na zeleninovou polévku a jak jsem při receptu psala, někdy do ní dělávám i halušky z dětské krupice. Někdy je házím přímo do polévky, podle toho, kolik polévky jsem uvařila. Pokud ji sníme hned, tak házím rovnou do hrnce a pokud jsem jí uvařila více, vařím osobitně v hrnci, protože už se mi stalo, že při opětovném ohřívání polévky se mi rozvařili. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Zeleninový vývar (polévka)
Přidáno: 2.4.2017
Co může být špatného na zeleninové polévce. Někde na internetu jsem četla, že pokud někdo vaří zeleninovou polévku, tak neví co je dobré. Tak jsem se zamyslela nad výrokem tohoto pána, že jsem až na tu zeleninovou polévku dostala chuť. Mrkev, celer, cibule, pórek, samé zdravé suroviny, které po vyvaření pustí fantastickou chuť. Někdy do polévky dělám i krupicové halušky (dětská krupice, vajíčko, sůl a voda, to jen smíchám a lžící házím do polévky menší noky). Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Výborná horká čokoláda
Přidáno: 24.3.2017
Je vám doma zima i během těchto jarních dnů? Zahřejte se domácí horkou čokoládou, kterou já miluji. Hlavně večer, kdy je ještě docela chladno, tak se šoupnu pod deku, pohár horké čokolády do ruky a sleduji telku. Míchám mléčnou s hořkou čokoládou, tehdy mi chutná nejvíce. Tak zkuste, je to úplně jednoduché na přípravu, takže se nemáte čeho bát. Na zdraví. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Kuře na leču s párečkem
Přidáno: 23.3.2017
Ještě minulého roku jsem zavařovala lečo z domácích paprik, cibule a rajčat a trebalo to přece zlikvidovat, abych tohoto roku měla vyprázdněnou komoru na nové pochoutky z domácí úrody. Padlo lečo, které jsem přidala ke kuřecím stehnům, přidala jsem tenké párky, které tomu dali správnou chuť. Někdo lečo dělá i s klobásou nebo s párečkem, tehdy už nemusíte přidávat do omáčky tenké párky. Postačí ty, které jste již při zavařování dali do leča. Určitě vyzkoušejte, nám doma to velmi chutná. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Pomazánka z avokáda
Přidáno: 23.3.2017
Zdravé a přitom velmi chutné. Alespoň mně to velmi chutná. Je to sice zelené, což mnoho lidí odrazuje, vždyť řekněme si pravdu, kdo spatří špenátovou polévku, tak už je v rozpacích či jíst nebo nejíst, ale věřte, že tato barva nemá nic společného s chutí. Přidat česnek, cibuli nebo jemnější šalotku a tvaroh. Jemně osolit a opepřit a je hotovo. Je to zcela jednoduché a dá se to připravit na mnoho způsobů, můžete přidat i citronovou šťávu nebo přidat více česneku, dokonce i bez česneku je to super. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Celerové hranolky
Přidáno: 29.3.2017
Příloha, hlavní jídlo, chuťovka k dobrému filmu a hlavně zdravé hranolky, které chutnají opravdu skvěle. Když jsem poprvé připravovala tyto hranolky, měla jsem obavy, jestli vůbec něco z toho bude. Po vysmažení hranolky nechávám okapat na papírovém ubrousku, abych se zbavila přebytečného oleje a aby nebyly až takové mastné a je to opravdu výborná náhrada za bramborové hranolky, které každý z nás zná. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Nejlepší muffiny
Přidáno: 19.3.2017
Nadýchané těsto, jemné jako pavučinka. Toto je můj oblíbený recept na muffiny. Když jsem ho poprvé vyzkoušela, byla jsem opravdu mile překvapená. Chutnalo mně, doma každému, návštěvě a asi za půl hodiny nebylo ani jednoho kousku, tak jsem musela pro velký úspěch tento recept opakovat. Teď jsem ho pekla už asi po stí krát a je opravdu stále oblíbený. Nezdobí ničím, chutná nám to takto jednoduše pouze ke kávičce nebo k čaji, či kakau. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT
Květákové placky
Přidáno: 18.3.2017
Nedávno jsem smažila růžičky kafriolu a brokolice. Polovinu hlávky květáku jsem odložila zpět do chladničky a kdo tušil, že na něj úplně zapomenu. Včera jsem ho vytáhla z lednice a ještě byl docela schopný, tak jsem připravila tyto květákové placky. Někdy je dělávám i s čerstvými bylinkami, ale neměla jsem doma nic, tak jsem ani nic nepřidala, dokonce jsem neměla ani majoránku, ale nevadí. I takto obyčejné nám celkem chutnaly. Autor: HeMiShEk
ZOBRAZIT RECEPT