Studentské muffiny - hrnkový recept
Přidáno: 13.11.2019
Sladký dezert i pro studenty. Studentské proto, že se do těsta přidává čokoláda studentská pečeť. Jsou nadýchané jemné a sladké. Vynikající pochoutka i jako svačina do školy. Dovolím si říct, že je to jedno z nejjemnějších dezertů, které jsem připravovala, co se týče muffinů. Autor: Marta Mlyn.
Čas přípravy 20 min
ZOBRAZIT RECEPT Tvarohový mrežovník podle Irenky
Přidáno: 13.11.2019
Tento fantastický koláček jsem ochutnala poprvé od mé dávné kamarádky z dětství. Peče ho už asi 20 let a stále je velmi oblíbený. Já ho peču na svátky, na narozeniny, na svátek, ale i v běžný den, kdy neslavíme. Autor: Marta Mlyn.
Čas přípravy 25 min
ZOBRAZIT RECEPT Poctivý podzimní štrúdl naší babičky
Přidáno: 2.10.2019
Pokud štrúdl, tak jedině z domácího poctivě připraveného těsta. Žádné kupované listové, i když je pravda, že z kupovaného připravíte koláček za maximálně půl hodinu, ale poctivé domácí těsto, které dovolím si říct, nemá konkurenci. Autor: Marta
Čas přípravy 45 min
ZOBRAZIT RECEPT Hlívový perkelt s haluškami
Přidáno: 20.9.2019
Tak dnes konečně bez masa. Vynikající houbový perkelt se zakysanou smetanou a haluškami. Někdy jsem to měla na týdenním pořádku, vždy v pátek, ale postupně jsem od toho upustila a po dlouhém čase jsem se znovu k tomu vrátila. Určitě vyzkoušejte, vynikající jídlo. Autor: Marta
Čas přípravy 30 min
ZOBRAZIT RECEPT Nejlepší jablečný koláč s kokosovou pěnou, který se rozplývá na jazyku
Přidáno: 18.9.2019
Jemný, křehký a velmi chutný koláč, který bude mít velký úspěch hlavně k šálku čaje nebo kávy. Těsto podobné klasickému křehkému, ale mnohem chutnější díky máslu a menšímu množství mouky, jablková vrstva je pořádně šťavnatá a na vrchu sladký kokosový sníh, který se rozplýva na jazyku. Autor: Marta
Čas přípravy 35 min
ZOBRAZIT RECEPT Tvarohová lokša s cukrem nebo mákem
Přidáno: 28.8.2019
Vynikající tvarohová lokša, která u nás doma smizí z talíře za pár minut, stejně jako klasická bramborová. Tuto tvarohovou lokši obvykle posypu mletým mákem, poliju rozpuštěným máslem a ještě kdo si chce osladit život, posypu i moučkovým cukrem. Někdo je má rád naslano, pouze s rozpuštěným máslem a posypané troškou soli. Autor: Marta
Čas přípravy 45 min
ZOBRAZIT RECEPT Nesmrtelný a chuťově nepřekonatelný dort - Krtkův dort
Přidáno: 28.8.2019
Neznám ani jednoho člověka, který by řekl na tento dort fuj. Tuto sladkou dobrotu dělávám často. Samozřejmě obměňuji klasické banány, které jsou samozřejmostí za jahody nebo maliny. I tvaroh jsem vyměnila za mascarpone, krém se mi zdá jemnější a chutnější. Určitě vyzkoušejte i tento můj trošku upravený recept. Autor: Marta
Čas přípravy 40 min
ZOBRAZIT RECEPT Tradiční meruňkový mřížkovaný koláč s tvarohem
Přidáno: 23.7.2019
Je období dozrávání meruněk. Máme jeden strom, který byl obsypaný květinami, že ho nebylo ani vidět, ale meruňky jsme museli hledat lupou. Ty, co zůstali na samém vrcholku a ráno jsem je našla pod stromem se daly použít pouze na džem nebo na koláč. Tak jsem toho využila. Pro jistotu jsem si přichystala i zavařené, kdyby to bylo málo, ale stačilo. Autor: Marta
Čas přípravy 35 min
ZOBRAZIT RECEPT Univerzální kynuté těsto, které samo utíká z mísy
Přidáno: 19.7.2019
Z tohoto těsta připravuji skoro všechno. Koláče, záviny, ovocné rolky a pokud trošku snížím množství cukru, zvyknu péct i pizzovníky či pizzu, případně vánoční opekance a dokonce i kynuté buchty. Určitě vyzkoušejte. Autor: Marta
Čas přípravy 25 min
ZOBRAZIT RECEPT Prokládaný tvarohový koláč s rozinkami
Přidáno: 9.1.2019
Tento koláč dělávám často. Pokud spěchám, použiji listové těsto, pokud ne, udělám kynuté. S tvarohem, s nutellou, s mákem, s ořechy nebo pouze s povidly. Autor: Marta
Čas přípravy 15 min
ZOBRAZIT RECEPT Obyčejné rohlíky, zvenku křupavé a střídka nadýchaná a jemná jako pavučinka
Přidáno: 9.1.2019
Vyzkoušela jsem mnoho receptů na obyčejné bílé rohlíky, které si určitě pamatujete i vy. Zvenku křupavé, uvnitř měkkoučké a vydržely zabalené v sáčku i týden. Dnešní rohlíky vydrží maximálně 2 dny, a i tak jsou už druhý den tvrdé a nechutné. Autor: Marta
Čas přípravy 25 min
ZOBRAZIT RECEPT Fantastický cheesecake s limetkou
Přidáno: 27.7.2018
Osvěžující dezerty jsou neodmyslitelnou součástí léta. Pokud jsou ještě nepečené je to jen bonus. Jsou rychle připravené, postačí hodinka v lednici a můžete se pustit do papaníčka. Nemusíte použít ani mascarpone, já pokud nemám doma mascarpone nebo je v obchodě velmi drahé, tak koupím plnotučný tvaroh a není to ani na chuti cítit. Autor: Marta
Čas přípravy 60 min
ZOBRAZIT RECEPT Oblíbené karamelově vanilkové řezy 3Bit
Přidáno: 11.7.2018
Můj oblíbený koláč, na kterém si pochutná celá rodinka. Pokud máte rádi krémové zákusky, doporučuji. Lepší jsem ještě nejedla. Karamelový krém, sušenka a vanilkový krém a to celé ještě polité rozpuštěnou čokoládou. Kombinace chutí na jedničku. Určitě vyzkoušejte, pokud jste ještě nedělali. Autor: Marta
Čas přípravy 40 min
ZOBRAZIT RECEPT Rybízový koláč se sněhovou čepičkou
Přidáno: 8.7.2018
Ovoce nám v zahradě pomalu i dozrává, tak je čas připravit luxusní sladké dobroty právě z rybízu. Máme doma několik druhů, ale přiznám se, že já jsem fanouškem pouze těchto :) Klasické červené, kyselé i sladké a velmi chutné. Bílé mi nechutnají vůbec a ty černé sním, ale nevyhledávám je. Červené jsou na první příčce, proto i nyní inspirace na tento koláček. Autor: Marta
Čas přípravy 20 min
ZOBRAZIT RECEPT