NejRecept.cz Maso Vepřové maso Budapešťské utopené řízky. Fantastické vepřové maso na maďarský způsob.
Budapešťské utopené řízky. Fantastické vepřové maso na maďarský způsob.
Recept Budapešťské utopené řízky. Fantastické vepřové maso na maďarský způsob.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   13.9.2023

Budapešťské utopené řízky. Fantastické vepřové maso na maďarský způsob.

Po tomto receptu sáhnu vždy, když chci někoho potěšit chutným obědem. Hosté, blízká rodina, vždycky odcházejí dobře najedení.

35 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
Suroviny
700 g
vepřové maso (krkovička, karé)
3 ks
vejce
2 ks
cibule
4 ks
stroužek česneku
podle potřeby
strouhanka
podle potřeby
sůl
podle potřeby
mletý pepř
4 lžíce
rajčatový protlak (kečup)
1 lžíce
plnotučná hořčice
podle potřeby
worchester
podle potřeby
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vepřové maso nařízneme na řízky, nasolíme a ochutíme mletým pepřem a naklepeme.
  2. Řízky obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku a hned osmahneme z obou stran na pánvičce s olejem.
  3. Mezitím nakrájejte cibuli a česnek a polovinu z nich položte na dno pekáče.
  4. Na pekáč naskládáme osmažené řízky, dáme na vrch zbytek cibule a česneku a zalijeme omáčkou.
  5. Omáčku připravíme z 1/2 litru vody, protlaku, hořčice a worchestru.
  6. Řízky přikryjeme a pečeme 30 minut na 200 st. Potom odkryjeme a pečeme ještě dalších 25 minut.
  7. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Komentáře k receptu
Ivitka    ·   15.9.2023   ·   Odpovědět   ·  

Áno, sú to obrátené rezne. A najlepšie sú z hovädzieho mäsa, preto sa to dusí. Je to starý recept a nemá to nič spoločné s Budapešťou.

Venezia    ·   15.9.2023   ·   Odpovědět   ·  

Vždyť to jsou Obrácené řízky!! Prastarý recept. Jedině kečup je tam navíc.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář