NejRecept.cz Maso Vepřové maso Dokonalé vepřové maso v tradiční omáčce. Vyzkoušejte můj oblíbený recept na chutný oběd.
Dokonalé vepřové maso v tradiční omáčce. Vyzkoušejte můj oblíbený recept na chutný oběd.
Dokonalé vepřové maso v tradiční omáčce. Vyzkoušejte můj oblíbený recept na chutný oběd.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   16.8.2023

Dokonalé vepřové maso v tradiční omáčce. Vyzkoušejte můj oblíbený recept na chutný oběd.

Tento recept na křehké vepřové maso ve skvělé omáčce, které je rychle hotové, si jistě najde místo nejen ve vašem receptáři.

35 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
1 kg
vepřové kýta
1 ks
menší cibule
2 ks
mrkev
1 ks
petržel
3 ks
stroužek česneku
1 ks
citronová kůra
150 ml
bílé víno
1 ks
bobkový list
podle chuti
mleté nové koření
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
mletý kmín
podle chuti
sůl
na zahuštění
mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na plátky, posolíme, opepříme a naklepeme.
  2. Maso osmahneme na oleji.
  3. V hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, česnek a petržel a také osmahneme.
  4. Přilijeme víno a necháme ho zredukovat.
  5. K zelenině přidáme maso, zalijeme vodou, přidáme mleté nové koření, mletý kmín a bobkový list, osolíme a dusíme.
  6. Hotové maso vyjměte a omáčku rozmixujte tyčovým mixérem.
  7. Nakonec přidáme citronovou kůru a zahustíme moukou rozpuštěnou ve vodě. Necháme provařit a podáváme s těstovinami.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář