NejRecept.cz Maso Mleté maso Karbanátky Karbanátky na sladkém zelí. Můj recept na oběd, po kterém se budete olizovat až za ušima.
Karbanátky na sladkém zelí. Můj recept na oběd, po kterém se budete olizovat až za ušima.
Karbanátky na sladkém zelí. Můj recept na oběd, po kterém se budete olizovat až za ušima.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   23.8.2023

Karbanátky na sladkém zelí. Můj recept na oběd, po kterém se budete olizovat až za ušima.

U nás doma přímo zbožňujeme kombinaci pučených brambor, sladkého zelí a karbanátky, která je zvenčí křupavá a uvnitř plná šťávy a chuti. Připravte si tento skvělý oběd i vy.

35 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Karbanátky:

750 g
mleté vepřové a hovězí maso
2 ks
vejce
3 lžíce
strouhanka
3 ks
stroužek česneku
1/2 ks
cibule
podle chuti
koření na karbanátky
podle chuti
worchester
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř

Zelí:

1 kg
zelí
2 lžíce
rajský protlak
1/2 ks
cibule
1 ks
bobkový list
podle chuti
mletý kmín
podle chuti
mleté nové koření
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
sůl
podle chuti
cukr
na zahuštění
mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Karbanátky: Mleté maso smícháme s vajíčkem, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, strouhankou a koření.
  2. Vyformujeme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance.
  3. Smažíme na rozpáleném oleji.
  4. Zelí: Opražíme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené zelí.
  5. Posolíme, přidáme kmín, koření, bobkový list a přetlak.
  6. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  7. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a dochutíme solí a cukrem, pokud je to příliš kyselé od přetlaku.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář