NejRecept.cz Dezerty Koláče Krakovský ovocný koláč s křehkou pěnou
Krakovský ovocný koláč s křehkou pěnou
Recept Krakovský ovocný koláč s křehkou pěnou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   17.4.2020

Krakovský ovocný koláč s křehkou pěnou

Vynikající recept na pěnový koláč s ovocem a vanilkovým krémem, který zatím mezi ovocnými koláči nemá konkurenci. Křehký a zároveň šťavnatý, plný ovoce. Už se těším, až bude domácí čerstvé ovoce. Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
hladká mouka
1 lžička
prášku do pečiva
50 g
kr. cukr
100 g
máslo
3 ks
žloutek

Krém:

1 PL
hladká mouka
1 PL
škrob
250 ml
mléko
50 g
kr. cukr
1 ks
žloutek
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
máslo
podle chuti
vanilková esence

Pěna:

4 ks
bílky
125 g
moučkový cukr
1/2 PL
škrob

Dále:

ovoce podle chuti (já použila mražené)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do misky prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, nakrájené máslo z chladničky, žloutky a nakonec i cukr. Vypracujeme jednotné těsto (pokud je příliš drobivé, přidáme trochu vody).
  2. Připravíme si plech na pečení o velikosti 25x30 cm, dno vyložíme pečícím papírem tak, aby byl papír i na okrajích plechu. Pomocí malého válečku rozválíme těsto v plechu.
  3. Těsto posypeme ovocem a ovoce potřeme rozšlehaným bílkovým sněhem (Bílky vyšleháme s cukrem do pěny a na závěr přidáme škrob. Krátce ještě šleháme a máme hotovo.) A dáme péct.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 35 minut - sledujeme. Po upečení necháme vychladnout a překrojíme těsto na polovinu.
  5. Všechny suroviny kromě másla dáme do hrnce a uvaříme hustou kaši, kterou necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé kaše přidáme máslo a mixérem krátce vymixujeme.
  6. Krémem potřeme jeden plát těsta, zakryjeme ho druhým těstem a necháme ztuhnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář