NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Luxus na talířku - Jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou
Luxus na talířku - Jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou
Recept Luxus na talířku - Jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou
Lacusin Lacusin    ·   8.1.2020

Luxus na talířku - Jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou

Jablečné šílenství u nás propuklo v plném proudu. Sladké jablkové koláče nebo dokonce i kuře pečené s jablky. Vynikající pochoutka. Určitě vyzkoušejte tvarohovou šlehačku, já zkusila poprvé a určitě ne naposled. Autor: Lacusin

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Korpus:

4 ks
vejce
150 g
krupicového cukru
160 g
hladké mouky
4 PL
oleje
1 lžička
kypřícího prášku

Jablečná náplň:

0.5 kg
oloupaných jablek
80 g
krupicového cukru
1 ks
vanilkový pudink
300 ml
vody

Horní vrstva:

1 ks
tvaroh v kostce
1 ks
šlehačka
dle chuti
cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme, přidáme cukr a šleháme do pevné lesklé pěny. Zašleháme žloutky, olej a nakonec zlehka mouku smíchanou s kypřícím práškem.
  2. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při 170 °C dorůžova, asi 20 min.
  3. Jablka pokrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme polovičním množstvím vody a 5 minut povaříme. Ve zbylé vodě rozmícháme pudink a cukr a vlijeme k jablkům. Povaříme do zhoustnutí.
  4. Ihned nalijeme na upečený korpus a necháme zcela vychladit.
  5. Tvaroh smícháme s cukrem a ušlehanou šlehačkou. Naneseme opatrně na vychlazenou jablečnou náplň. Můžeme posypat skořicí nebo čokoládou. Vychladíme a podáváme.
Komentáře k receptu
Miroslav1    ·   26.5.2023   ·   Odpovědět   ·  

Výborné. Pekáč 24x36 cm. Jablka nakrájet opravdu nadrobno, tedy asi na centimetrové kousky.

janatka    ·   23.10.2021   ·   Odpovědět   ·  

Doporučuji!!! Je to opravdu super záležitost!!

luciezdarska luciezdarska    ·   21.10.2021   ·   Odpovědět   ·  

Výborné, doporučuji 😊

Mánislava    ·   4.1.2021   ·   Odpovědět   ·  

Luxusní a osvěžující řezy !!! Jen jsem udělala malé změny - špaldovou celozrnou mouku, palmový a kokovy cukr a kokosový olej.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář