NejRecept.cz Těsta Pizza těsto Můj recept na vynikající selskou bramborovou pizzu se slaninou a cibulí.
Můj recept na vynikající selskou bramborovou pizzu se slaninou a cibulí.
Můj recept na vynikající selskou bramborovou pizzu se slaninou a cibulí.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   11.9.2023

Můj recept na vynikající selskou bramborovou pizzu se slaninou a cibulí.

Dnes vám přináším svůj oblíbený recept, který moje rodina zbožňuje. Vždyť kdo by nemiloval kombinaci bramborového těsta a zakysané smetany s voňavým koprem, slaninou a osmaženou cibulkou. Prostě to chcete!

25 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
210 ml
mléko
6 lžic
olivový olej
300 g
špaldová hladká mouka
50 g
špaldová celozrnná mouka
2 lžičky
sůl
280 g
vařené brambory
1/2 ks
droždí
1 a 1/2 lžičky
med
250 g
zakysaná smetana
4 stroužky
česnek
špetka
sůl
120 g
tvrdý sýr
podle chuti
červená cibule
200 g
slanina
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z mléka, cukru a droždí připravte kvásek.
  2. Uvařené brambory nastrouhejte.
  3. Z kvásku, brambor a mouky uhněťte těsto a nechte ho vykynout.
  4. Opatrně vyválíme. Protože je těsto lepivé a řidší, dělám ho rovnou na pečicím papíru a pak celé těsto přenesu na plech.
  5. Smíchejte zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem, koprem a solí a rozetřete ji na těsto.
  6. Ozdobíme strouhaným sýrem, slaninou a nakrájenou cibulí.
  7. Pečeme asi 25 minut při 200°C. Před podáváním posypte čerstvým koprem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář