NejRecept.cz Dezerty Moučníky Osvěžující zmrzlinový koláč SNĚHURKA bez pečení
Osvěžující zmrzlinový koláč SNĚHURKA bez pečení
Recept Osvěžující zmrzlinový koláč SNĚHURKA bez pečení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   4.5.2020

Osvěžující zmrzlinový koláč SNĚHURKA bez pečení

Brzy tu máme léto a proto je třeba myslet i na dezerty, které během veder osvěží. Samozřejmě domácí nanuky nesmí chybět. Můžete však do svého seznamu letních sladkých dobrot přidat i tento zmrzlinový nepečený koláč, který si vaše děti zamilují. Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

30 ks
dlouhé piškoty
300 ml
mléko

Krém:

400 ml
smetana ke šlehání
50 g
mascarpone
500 g
jemný tvaroh
140 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový cukr
1/2 ks
citron
1 bal.
ztužovač šlehačky

Ovocná vrstva:

750 g
mražené jahody
80 g
moučkový cukr
55 g
kukuřičný škrob

Na ozdobu:

bílá čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu o rozměru 30 x 40 cm. Na dno poklademe piškoty, které jsme namočili do mléka.
  2. Smetanu na šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem a vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. V druhé misce smícháme mascarpone, tvaroh, cukr a krátce a na nízkých otáčkách šleháme. Obě hmoty spojíme a ochutíme citronovou šťávou. Šlehačkový krém navrstvíme na piškoty a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice na 30 minut.
  3. Mražené jahody pomocí mixéru rozmixujeme, přendáme do hrnce, přidáme moučkový cukr a rozvaříme. Přidáme kukuřičný škrob a uvaříme hustou kaši, kterou odstavíme a necháme mírně vychladnout. Rovnoměrně navrstvíme na krém a odložíme do lednice nejlépe na celou noc.
  4. Pokud chcete dezert podávat zcela chladný, doporučuji před podáváním celý plech vložit do mrazničky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář