Žloutka vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme mléko, olej, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vystlali papírem (nebo vymastili tukem a vysypali moukou) a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 15 - 20 minut. Po upečení těsto vyjmeme a necháme mírně vychladnout. Teplotu trouby snížíme na 130 stupňů.
10 lžic cukru rozpustíme ve vodě - dostaneme hustý sirup. Bílky vyšleháme do pěny, postupně přidáme 12 lžic kr. cukru. Pomalým proudem přilijeme sirup, dokud nedostaneme tuhý sníh. Navrstvíme na těsto a pěkně uhladíme. Vložíme do trouby a necháme ho péct ještě 10 minut.
Po 10 minutách koláč vyjmeme a polejeme ho rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali vodu a olej. Necháme chvíli odstát a nakrájíme na řezy.