Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu a postupně za stálého šlehání přidáme cukr a šťávu z polovinu citronu a žloutka. Pak přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zcela rozmixované arašídy.
Připravené těsto navrstvíme na plech o velikosti 20 x 30 cm (dno jsme vystlali pečícím papírem) a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 30 minut.
Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout. Potom ho rozkrojíme na polovinu a jednu polovinu překrojíme ještě jednou na polovinu. Dostaneme 3 části.
Nad párou rozpustíme bílou čokoládu, přidáme 2 lžíce oleje a spojíme. Čokoládu navrstvíme na hrubší plát těsta a pěkně uhladíme. Na čokoládu položíme tenký plát těsta.
10 lžic cukru na mírném ohni necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a spojíme. Na závěr přidáme arašídy a spojíme.
Hmotu ještě horkou nalijeme na plát těsta a zakryjeme třetím, tenkým plátem těsta. Na vrch navrstvíme rozpuštěnou čokoládu, do které jsme přidali olej. Odložíme do chladničky ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!