NejRecept.cz Část dne Oběd Zapečený květák se zakysanou smetanou a majonézou
Zapečený květák se zakysanou smetanou a majonézou
Recept Zapečený květák se zakysanou smetanou a majonézou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   20.12.2019

Zapečený květák se zakysanou smetanou a majonézou

Všichni se mě ptali, co jsem udělala s květákem, že je takový fantastický. Výborný recept na lehký oběd. Obalovaný a vysmažený květák zná každý, ale připravit z květáku zdravější a hlavně chutný oběd bez smažení je složitější. Vyzkoušejte ho zapéct v troubě se zálivkou ze zakysané smetany a majonézy. Autor: Mineralka

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
1 ks
květák
2 PL
zakysaná smetana
2 PL
majonéza
1 lžička
hořčice
100 g
tvrdý sýr
2 ks
vejce
sůl, pepř
česnek
Postup receptu
Vytisknout
  1. Květák rozebereme na růžičky a vložíme do ho vařící vody. Vaříme doměkka a necháme vychladnout.
  2. Po vychladnutí poklademe květák do formy (formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou) a zalijeme ho připravenou zálivkou.
  3. V misce rozmícháme vajíčka, přidáme smetanu, majonézu, hořčici, osolíme a opepříme, přidáme pár stroužků česneku a promícháme.
  4. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme vrch zalitého květáku.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut - sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář