Všechny ingredience na těsto smícháme. Ručně vypracujeme těsto, které odložíme na půl hodiny do chladničky.
Mezitím si připravíme nádivku. V misce smícháme mák, vanilínový cukr, protein a mléko. Ve druhé misce smícháme tvaroh s pomazánkovým máslem, vajíčkem a medem. Obě směsi smícháme dohromady.
Kulatou formu o průměru 20 cm vysteleme pečícím papírem. Na dno a po okrajích rozmačkáme připravené těsto (můžeme ho i vyválet). Těsto propícháme vidličkou a naplníme nádivkou. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 45-50 minut.
Po dopečení necháme vychladnout v pootevřené troubě. Na polevu si v misce rozmícháme zlatý klas ve vodě. Džem dáme do hrnce, přidáme rozmíchaný zlatý klas s vodou. Podle chuti můžeme osladit a vaříme do zhoustnutí. Navrstvíme na vychladlý koláč a odložíme do chladničky.