Artyčok se smetanovým dipem

Artyčok se smetanovým dipem. Chuťovečka!!! Autor: Jasmina Ben

Přidal:Jasmina Ben, 28.3.2016
Kategorie: Chuťovky
Artyčok se smetanovým dipem

Suroviny

artycok
artyčok
sul
citronova stava
Smetanový dip:
hrstpetrželky
dle chutimletý bílý pepř
80 gzakysané smetany
dle chutisul
3 kstaveného sýru /trojuhelníčky/

Postup přípravy

  1. Naložímm si artičok do vody se soli a citronovou šťávou asi na 20 minut. Potom dám vařit v paře na 40 minut. Dokud lístky nejdou dobře vyjmout .
  2. Během vaření si připravíme omáčku. Sýry necháme v kastrůlku roztavit, přidáme zakysanou smetanu a vymícháme v hladkou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  3. Z připraveného artyčoku jíme pouze vnitřní lístky se srdíčkem. Lístky namáčíme do smetanového dipu a papáme. Můžeme podávat teplé i studené, oba variace jsou super.