Bramborový salát a Cordon bleu

Klasický smažené masíčko v trojobalu a uvnitř šunka a sýr. Jako přílohu můžete zvolit bramborový salát nebo vařené brambory. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 8.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Bramborový salát a Cordon bleu

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kstelecí řízky (lze nahradit kuřecím nebo vepřovým)
4 plátkytvrdého sýra (gouda, ementál, eidam)
4 plátkyšunky
2 ksvejce
mletá červená paprika
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
pepř
sůl

Postup přípravy

  1. Plátky telecích řízků naklepeme, poprášíme mletou paprikou, osolíme a nakonec opepříme.
  2. Na maso poklademe vždy plátek šunky a plátek tvrdého sýra. Obložené telecí přeložíme a zajistíme po stranách párátky, nebo můžeme okraje mírně naklepat a tak je spojit. Řízky po obou stranách obalíme v mouce, v mírně osoleném, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
  3. Na rozpáleném oleji smažíme pozvolna, po každé straně asi 8 minut, nebo kapsy můžeme raději usmažit přímo ve fritéze. Příloha - bramborový salát nebo varené brambory.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí