Broskvový koláč se zakysanou smetanou

Svěží, lehký a chutný koláček, který zachutná každému. Jednoduchá příprava a dá se říci, že je hotový za hodinku (u šikovných hospodyněk i dříve). Mňamka!

Přidal:Gaštanka, 6.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Broskvový koláč se zakysanou smetanou

Suroviny

Těsto:
200 gmáslo
2 ksvejce
150 gmoučkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
400 ghladká mouka
Krém:
2 bal.vanilkový pudink
6 lžickr. cukr
600 mlmléka
400 gzakysaná smetana
4 ksbílky
470 gbroskve

Postup přípravy

  1. Máslo si vymícháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme vajíčka. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a připravené těsto si rozdělíme na 2 části. Necháme odpočívat v lednici zabalené v alobalu nebo fólii minimálně půl hodinu.
  2. Dokud těsto odpočívá, připravíme si krém. V mléce si rozpustíme cukr, přidáme pudinkové prášky a uvaříme hustý krém. Necháme vychladnout. Zakysanou smetanu si smícháme s broskvemi, které jsme si nakrájeli na malé kostičky. Takto připravenou smetanu si vmícháme do vychladlého pudinku. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a jemně je vmícháme do nádivky.
  3. Odleželé těsto si na pracovní desce zpracujeme do požadované velikosti plechu. Popícháme vidličkou, navrstvíme krém, zakryjeme druhým těstem, znovu popícháme vidličkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
  4. Upečený koláček necháme vychladnout a odložíme ho na pár hodin do chladničky. Posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!