NejRecept.cz Podle ovoce Broskve Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Recept Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   6.2.2015

Broskvový koláč se zakysanou smetanou

Svěží, lehký a chutný koláček, který zachutná každému. Jednoduchá příprava a dá se říci, že je hotový za hodinku (u šikovných hospodyněk i dříve). Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

200 g
máslo
2 ks
vejce
150 g
moučkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
400 g
hladká mouka

Krém:

2 bal.
vanilkový pudink
6 lžic
kr. cukr
600 ml
mléka
400 g
zakysaná smetana
4 ks
bílky
470 g
broskve
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo si vymícháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme vajíčka. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a připravené těsto si rozdělíme na 2 části. Necháme odpočívat v lednici zabalené v alobalu nebo fólii minimálně půl hodinu.
  2. Dokud těsto odpočívá, připravíme si krém. V mléce si rozpustíme cukr, přidáme pudinkové prášky a uvaříme hustý krém. Necháme vychladnout. Zakysanou smetanu si smícháme s broskvemi, které jsme si nakrájeli na malé kostičky. Takto připravenou smetanu si vmícháme do vychladlého pudinku. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a jemně je vmícháme do nádivky.
  3. Odleželé těsto si na pracovní desce zpracujeme do požadované velikosti plechu. Popícháme vidličkou, navrstvíme krém, zakryjeme druhým těstem, znovu popícháme vidličkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
  4. Upečený koláček necháme vychladnout a odložíme ho na pár hodin do chladničky. Posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář