NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Brownies Brownies - KÁVENKY (Fotopostup)
Brownies - KÁVENKY (Fotopostup)
Recept Brownies - KÁVENKY (Fotopostup)
Kvietok278 Kvietok278    ·   13.6.2015

Brownies - KÁVENKY (Fotopostup)

Vynikající řezy s příchutí kávy. Na vrchu vyšlehaná šlehačka a ozdobená strouhanou čokoládou. Autor: Kvietok278

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

135 g
máslo
3 lžičky
instantní káva
105 g
moučkový cukr
3 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
120 g
hladká mouka
30 g
kakao
1/2 lžičky
prášek do pečiva
1/2 lžičky
sůl

Tmavá vrstva:

3 lžičky
instantní káva
3 lžičky
teplá voda
150 g
Nutella nebo oříšková náterka
375 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
ztužovač

Světlá vrstva:

2 bal.
prášková šlehačka Dr. Oetker
300 ml
mléko
2 bal.
ztužovač
3 lžičky
moučkový cukr

Na ozdobu:

kvalitní hořká čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo rozpustíme a do rozpuštěného přidáme 3 lžičky instantní kávy. Důkladně vyšleháme mixérem, přidáme vanilkový a moučkový cukr, jedno vajíčko po druhém. Vyšleháme hladkou hmotu, do které přidáme smíchanou mouku se solí, práškem do pečiva a kakaem.
  2. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vystlali papírem na pečení. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 150 stupňů cca 15 - 20 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout.
  3. Do teplé vody přidáme kávu a mícháním ji rozpustíme. K rozpuštěné kávě přidáme nutelu a promícháme. Smetanu spolu se ztužovačem vyšleháme do tuhé šlehačky a přidáme nutelu. Promícháme, ale ne mixérem - gumovou metličkou. Navrstvíme na vychladlý korpus a odložíme do chladničky ztuhnout nejméně na 4 hodiny (já jsem koláč nechala v chladničce odpočívat celou noc).
  4. Druhý den vyšleháme práškovou šlehačku ve studenem mléce se ztužovačem a cukrem do tuhé šlehačky, navrstvíme na koláč a pěkně uhladíme. Koláč znovu odložíme do ledničky na 2 hodiny a vrch ozdobíme strouhanou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář