Bulharská pasta jako chilli omáčka

Recept na pastu, která je ostrá jako chilli omáčka. Autor: Yvajs

Přidal:Yvajs, 23.5.2015
Kategorie: Zavařeniny
Bulharská pasta jako chilli omáčka

Suroviny

Budeme potřebovat:
6 kusůBobkový list
20 dkgCukr krystal
6 stroužkůČesnek
1 kgFeferonky
1 dlOcet
3 dlOlej
10 kusůPepř kuliček
3 kgRajče
10 dkgSůl

Postup přípravy

  1. Rajčata umeleme a vaříme 30 minut.
  2. Přidáme mleté feferonky a povaříme doměkka. Nakonec přidáme ostatní přísady a vše vaříme ještě asi 30 minut.
  3. Bulharskou pastu plníme do čistých skleniček a sterilujeme asi 15 minut. Pokud někdo chce jemnější konzistenci, může směs rozmixovat a pak je k nerozeznáni od chilli omáčky. Používáme všude tam kde chilli omáčku.