Čokoládový fondant s čerstvými malinami

Vypadá, že je náročný na přípravu, ale opak je pravdou. Chuť čerstvého ovoce s čokoládou je neuvěřitelná!

Přidal:admin, 25.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Čokoládový fondant s čerstvými malinami

Suroviny

Budeme potřebovat:
100 gtmavá čokoláda (80 a více %)
2 ksvejce
50 gmáslo
2 lžícekr. cukr
3 lžícehladká mouka
kakao
moučkový cukr na posypání
čerstvé maliny na ozdobu

Postup přípravy

  1. Máslo a čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni.
  2. V druhé misce si vyšleháme vajíčka s cukrem za pomoci vidličky. K ním přidáme rozpuštěnou čokoládu a promícháme. Za stálého míchání přidáváme kakao a mouku.
  3. Připravíme si plech na pečení, který je určen k výrobě muffiniek, vymažeme si každou díru máslem nebo olejem a plníme čokoládovým těstem.
  4. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů cca 5-7 minut. Z této dávky Vám vyjde přesně 7 malých tečících koláčků.
  5. Ozdobíme moučkovým cukrem a čerstvými malinami. Dobrou chuť!