Dezert z mléčné rýže

Dezert z mléčné rýže podáváme s různým ovocem podle chuti. Jelikož je jahodová sezóna, jahody v čokoládě nesmí chybět. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 6.6.2015
Kategorie: Chuťovky
Dezert z mléčné rýže

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 hrnekkulatozrnné rýže
2 hrnkyvody
plátekmásla
špetkasoli
dle chuticukr
na ozdobujahody a oříšky

Postup přípravy

  1. Rýži propláchneme a zalijeme 2 hrnky vody , přidáme špetku soli, cukr a máslo a vaříme do změknutí asi 15 minut.
  2. Rýži na talíři pocukrujeme a ozdobíme jahodami a posypeme oříšky. Já jsme použila srdíčkové formičky. Klidně nemusíte tuto sladkou dobrotu dávat do formiček, ale jen tak vylít do hlubokého talíře, posypat grankem. Kdo chce mít mléčnou chuť, místo vody použije mléko.