Domácí bramborové lupínky bez smažení

Vyzkoušejte si připravit domácí bramborové lupínky bez smažení v oleji. Rychlé, chutné a křupavé.

Přidal:admin, 27.11.2015
Kategorie: Chuťovky
Domácí bramborové lupínky bez smažení

Suroviny

Budeme potřebovat:
brambory
olivový olej
sůl podle chuti
pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Pokud se nám nedaří krájet tenké plátky, můžeme si pomoci struhadlem.
  2. Plátky několikrát propláchneme ve studené vodě, abychom se zbavili škrobu. Myjeme je, dokud voda nebude čistá. Osušíme je pomocí bavlněné utěrky a připravíme si talíř.
  3. Každý plátek potřeme olivovým olejem, ale jen zlehka a uložíme je na talíř. Osolíme nebo opepříme podle chuti a vložíme je do mikrovlnky na plný výkon cca na 3 minut.
  4. Pak je obrátíme a na mikrovlnce snížíme stupeň na polovinu a "pečeme" další 2-3 minutky. Chipsy sledujeme a když jsou krásné křupavé, vyjmeme. Každý si musí odsledovat svou mikrovlnku, neboť každá je jiná.

Zdroj: Liga kulinarov