Domácí loupáky

Venku ošklivo, tak jsem pekla domácí loupáky. Jsou nadýchané a mooooc dobre :-) Pekla jsem i z másla i ze sádla, ale tyto nám doma chutnají nejvíc. Autor: Haanka

Přidal:Haanka, 8.11.2016
Kategorie: Pečivo
Domácí loupáky

Suroviny

250 ghl. mouky
250 gpol. mouky
150 gcukru
1 bal.vanilkovy cukr
100 mloleje
1 ksvejce
1/2 kostkydroždí
250 mlmléka
citr. kůra
špetka soli

Postup přípravy

  1. Z droždí připravit kvásek a pak zadělat těsto.
  2. 1 a 1/2 h jsem nechala kynout.
  3. Navážila jsem si kousky po 90ti g, zamotala rohlíky a nechala ještě asi 45 minut kynout.
  4. Natřela vajíckem, posypala mákem a pekla jsem na 200 v HV do zlatova.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL