Domácí preclíky

Křupavé slané preclíky přímo z domácí pekárny. Výborné a chutné!

Přidal:admin, 28.1.2015
Kategorie: Moučníky
Domácí preclíky

Suroviny

SUROVINY NA 6 PORCÍ:
450 ghladká mouka
300 mlteplá voda
15 gdroždí
1 lžičkasůl
trochuhrubozrnná sůl na posypání
1 ksbílek na potření

Postup přípravy

  1. Do misky nasypeme mouku, sůl, teplou vodu a rozdrtíme kvasnice. Chvilku počkáme, dokud se nám udělá kvásek a vypracujeme těsto - necháme vykynout a rozdělíme na 6 částí.
  2. Vytvarujeme preclíky, potřeme bílkem a posypeme hrubozrnnou solí a necháme ještě podkynout na plechu, který jsme vystlali papírem.
  3. Pečeme 20 minut při 200 ° C. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Diabambulka