Dušené ledvinky s rýží

Jednoduché, rychle připravené a hlavně chutné. Jako přílohu můžeme zvolit rýži nebo bramborovou kaši. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 3.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Dušené ledvinky s rýží

Suroviny

Budeme potřebovat:
6 ksvepřových ledvinek
100 gslaniny
2 stroužkyčesneku
mléko
cibule
kmín
nové koření
pepř
sůl
česnek
masox
hladká mouka
hrst majoránky

Postup přípravy

  1. Ledvinky důkladně očistíme od močovodů a tuku, pokrájíme na nudličky a ponoříme do mléka. Takto je klidně můžeme nechat přes noc v lednici.
  2. Pak je dáme do sítka, důkladně propláchneme vodou a necháme odkapat. Do papiňáku dáme na kostičky nakrájenou slaninu nebo dobrý uzený špek, necháme vyškvařit, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  3. Vhodíme ledvinky, přidáme drcený i celý kmín, pár kuliček nového koření, sůl, pepř, 2 utřené stroužky česneku, masox (nemusí být). Já dávám cayenský pepř nebo trochu chilli.
  4. Zarestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. V papiňáku cca 30 minut. V trošce vody rozmícháme vrchovatou lžíci hladké mouky, přidáme k ledvinkám a necháme provařit.
  5. Úplně na závěr přidáme hrst v dlaních podrcené majoránky. Ochutnáme a případně dosolíme či jinak doladíme chutě. Podávame s rýži.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem