Gratinované brambory s mletým masem

Velmi snadná a rychlá příprava. Nevyžaduje se žádná speciální kulinářské umění.

Přidal:admin, 26.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Gratinované brambory s mletým masem

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gmleté maso
100 gtvrdý sýr
100 gmáslo
1,5 kgbrambory
1 kscibule
2 ksvejce
rostlinný olej
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme do měkka a spolu s máslem, nastrouhaným sýrem a špetkou soli je protlačíme. Připravíme klasickou bramborovou kaši.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi ji osmažíme do zlata. Přidáme mleté maso a necháme ho zatáhnout.
  3. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a přidáme je k bramborám.
  4. Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem. Navrstvíme polovinu bramborové kaše, mleté maso a na vrch znovu navrstvíme bramborovou kaši. Vrch potřeme rozšlehanými žloutky a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.

Zdroj: Povar