NejRecept.cz Chuťovky Hranolky z lilku
Hranolky z lilku
Recept Hranolky z lilku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.2.2015

Hranolky z lilku

Už jste se projedli tradičních bramborových hranolek? Trendové jsou nyní zeleninové hranolky, například z balkažánu, z cukety nebo z kedlubny.

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 ks
lilek
2 ks
vejce
100 g
hladká mouka
75 g
parmazán
1/4 lžičky
vegeta
1/4 lžičky
pepř
1/4 lžičky
mletá červená paprika
1 stroužek
česnek
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve větší misce si smícháme mouku (můžeme přidat i nadrcené kukuřičné cereálie) s čerstvě nastrouhaným parmazánem, vegetou, pepřem a mletou červenou paprikou.
  2. V druhé misce si smícháme vajíčka s prolisovaným česnekem. Důkladně vymícháme vidličkou.
  3. Lilek si oloupeme a nakrájíme na hranolky. Obalujeme je v mouce a ve vajíčku. Postup můžeme opakovat i třikrát - budeme mít křupavější krustu.
  4. Uložíme je do rozpáleného oleje na pánvi. Vysmažené hranolky uložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář