Ovocné řezy KARPATY

Koláček podobný klasickému krémeši. Uvnitř se však skrývá ovocná nádivka, která dodá svěžest celému koláčku. Mňamka!

Přidal:Gaštanka, 20.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Ovocné řezy KARPATY

Suroviny

Těsto:
200 mlvoda
štžipkasůl
125 gmáslo
1 šálekhladká mouka (200 ml)
5 ksvejce
Krém 1:
1 lmléko
3 bal.vanilkový pudink
1 šálekkr. cukr (200 ml)
250 gmáslo
Krém 2:
500 mlsmetana ke šlehání
Dále budeme potřebovat:
jahody
maliny
borůvky
cukr podle chuti
kukuřičný škrob na zahuštění

Postup přípravy

  1. Vodu se špetkou soli a máslem přivedeme do varu, přidáme za stálého míchání mouku. Vypracujeme hladkou hmotu, která se bude odlepovat od stěn hrnce. Následně odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé masy vmícháme vařečkou jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vymícháme. Vypracované těsto rozdělíme na 2 části.
  2. Jednu část navrstvíme v tenké vrstvě na plech, který jsme vyložili papírem na pečení. Upečeme při teplotě 200 stupňů po dobu 15 minut. Po upečení totéž opakujeme i s druhou polovinou těsta.
  3. V mléce si rozpustíme cukr a přidáme pudinkové prášky a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlého pudinku přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme. Mírně teplou hmotu navrstvíme na upečené těsto.
  4. Ovoce dáme do hrnce, přidáme cukr podle chuti a krátce povaříme. Přidáme kukuřičný škrob a přivedeme do varu. Hustou ovocnou směs navrstvíme na vanilkový krém. Necháme zcela vychladnout.
  5. Smetanu ke šlehání vyšleháme na tuhou šlehačku a pěkně uhladíme. Na vrch položíme druhý plát těsta a takto navrstvený koláč umístíme do chladničky. Necháme ztuhnout, vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!