Křehké sušenky jednoočko

Pokud máte čas a chcete připravit něco luxusní, připravte tyto mini koláčky plněné marmeládou nebo čokoládou. Těsto z lískových oříšků je křehké, po upečení je krásně křupavé a naplnit můžete marmeládou nebo čokoládovým či oříškovým nebo i nugátovým krémem, je to na vás. Je to jednoduché a zapojit do pečení můžete i děti, ty vám pomohou udělat kuličky. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 17.3.2017
Kategorie: Moučníky, Chuťovky, Koláče, cukroví
Křehké sušenky jednoočko

Suroviny

300 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
špetkasůl
2 ksžloutky
80 gmleté ​​lískové oříšky nebo mandle
200 gmáslo
marmeláda na plnění
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Cukr, žloutky, špetku soli a mleté oříšky smícháme v misce. Přidáme na menší kousky nakrájené máslo pokojové teploty a mixerém zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky nejméně na jednu hodinu.
  2. Po hodině těsto vyndáme a odebíráme menší kousky, ze kterých vytvarujeme stejné kuličky.
  3. Poklademe na plech, který jsme vyložili papírem, druhou stranou vařečky uděláme důlek a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180-200 stupňů - záleží na vaší troubě, jak silně peče. Pečeme 12-15 minut.
  4. Po vychladnutí sušenky posypeme moučkovým cukrem přes sítko a naplníme marmeládou nebo krémem.