Krémová květáková polévka s pangrattou

Výborná polévka z květáku. Brambory polévku zahustí, ale je nutné použít i smetanu, aby byla chuťově fantastická. Mňam!

Přidal:admin, 19.1.2015
Kategorie: Polévky
Krémová květáková polévka s pangrattou

Suroviny

Budeme potřebovat:
1/2 kskvěták
4 ksbrambory
podle chutisůl
1 litrzeleninový vývar
150 mlsladká smetana
4 ksstarší pečivo krajíce chleba
1 lžícemáslo
2 stroužkyčesnek
1 kspaprička chilli
trochupetrželka

Postup přípravy

  1. Květák a brambory očistíme, nakrájíme, vložíme do vývaru a vaříme doměkka. Rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a přidáme smetanu. Promícháme a ještě chvilku povaříme.
  2. Pangratta: Ze staršího chleba, vybereme střídku, rozdrobíme na plech, přidáme rozpuštěné máslo smíchané s prolisovaným česnekem, nakrájenou chilli papričkou a petrželkou. Vše spolu dobře promícháme a vložíme do rozehřáté trouby. Sušíme při teplotě 150 ° C. Občas promícháme. Sušení trvá jen malou chvilku a proto je třeba dávat velký pozor.
  3. Hotovou polévku posypeme pangrattou a pokapeme olivovým olejem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Diabambulka