Krůta na divoko

Krůtí stehýnka na červeném víně. Jako přílohu podáváme pečené brambory nebo rýži. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 28.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Krůta na divoko

Suroviny

Ingredience:
2 kskrůtí stehna
1 ksmrkev
10 dekaslaniny
2 stroužkyčesneku
2 decičerveného vína
česnek
rozmarýn
jalovec
nové koření
bob.list
chilli
mletý kmín
několik cibulek

Postup přípravy

  1. Maso si naložíme den předem do marinády - stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky.
  2. Druhý den si připravíme pánev a osmahneme slaninu a přidáme stehna. Pak přendáme do pekáčku, přidáme nakrájenou mrkev, několik nakládaných cibulek a mírně podlijeme.
  3. Pečeme asi hodinku přikryté (180 stupňů) a pak odkryjeme. Přidáme víno a pečeme odkryté aspon další půl hodinku. Poté maso vyndáme a výpek přelijeme do kastrůlku a rozmixujeme.
  4. Podáváme s restovanou zeleninou a pečeným bramborem. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou