Kuřecí kapsa na zelenině zapečená v troubě

Hmmm. Dnešní oběd vypada luxusne! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 4.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí kapsa na zelenině zapečená v troubě

Suroviny

Na tři porce:
3 kskuřecí prsa (bez kosti a kůže)
3 plátkyanglické slaniny
300 gbaby špenátu
1 ksmladá cuketa
300 gdatlových nebo cherry rajčátek
4 stroužkyčesneku
200 gmozzarelly
1 lžícebalzamikového octa z Modeny
1 lžícetřtinového cukru
1 lžícechilli steak (Vitana)
dle chutisůl, pepř
1 lžičkaprovensálského koření
1 lžičkasušené bazalky
1/2 lžičkytymiánu
1 lžíceoleje
2 lžícemásla
trocha vody na podlití

Postup přípravy

  1. Do masa si ostrým nožem uděláme otvor a vlžíme slaninu. Maso okořeníme chilli steakem. V pánvi rozpálíme olej a maso opekáme k každé strany 10 minut.
  2. Pak jej odložíme do nádoby, ve které budeme zapékam. Do výpeku z masa dáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata. Přidáme koření, sůl, pepř, cukr a balzamiko. Restujeme cca 10 minut.
  3. Špenát s sítku přelejem vroucí vodou a následně ledovou zchladíme. Necháme okapat. Na opeené maso rozdělíme vymačkaný špenát, hromádku zeleniny, na plátky nakrájenou mozzarellu.
  4. Zbytek zeleniny rozložíme kolem masa, podlejem trochou (100 ml) vody a zapékáme v troubě na 180 st. 30 minut. Těsně před koncem přidáme máslo a troubu vypneme. Podáváme např. s rýží.

Autor: Naďa I. (Rebeka)