Kynuté srdíčka s ořechovou, makovou nebo nutelovou nádivkou

Výborné nadýchané kynuté těsto, které jednoduchým tahem proměníte na krásné srdíčko. Nádivku zvolíte podle vlastní chuti - ořechovou, makovou nebo použijete obyčejnou nutelu.

Přidal:admin, 13.4.2015
Kategorie: Moučníky
Kynuté srdíčka s ořechovou, makovou nebo nutelovou nádivkou

Suroviny

Těsto:
160 mlmléka
2 lžícemáslo
1 ksvejce
2,5 lžícekr. cukr
1/2 lžícesůl
350 gpolohrubá mouka
1 lžíceinstantní droždí
Ořechová nádivka:
120 gmleté vlašské ořechy
3 lžícemoučkový cukr
100 mlsmetana
1 lžíceskořice
Maková nádivka:
200 gmletý mák
100 mlhorké mléko
5 lžicmoučkový cukr
rozinky
Nutellová nádivka:
Nutella

Postup přípravy

  1. V misce smícháme mouku, sůl, cukr a droždí. Uprostřed sypké směsi uděláme dírku, do které přidáme vajíčko, ohřáté mléko a rozpuštěné máslo. Zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Dokud těsto kyne, připravíme si nádivky.
  3. Ořechová nádivka: V misce smícháme mleté ​​vlašské ořechy, cukr a skořici. Povrch polijeme mírně ohřátou smetanou a necháme chvíli odstát. Promícháme.
  4. Maková náplň: V misce smícháme mletý mák, cukr a rozinky. Směs zalijeme horkým mlékem a promícháme.
  5. Vykynuté těsto na pracovní desce znovu zpracujeme a rozdělíme na menší části - cca 25 malých částí ve velikosti oříšku. Každou kuličku rozválíme na tenký plát, který potřeme připravenou nádivkou. Srolujeme a konce stiskneme - dostaneme váleček, který z jedné strany nadřežeme. Nařezané konce přetočíme směrem ven a dostaneme krásné srdíčko.
  6. Srdíčka ukládáme na papírem vyložený plech a necháme je ještě chvíli nakynout. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 30 minut. Upečené necháme vychladnout a posypeme je moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika