Luxusní řezy Macecha

Tak tento dezert je doslova nebíčko v tlamičce. Světlé těsto v kombinaci s tmavým vypadá báječně a ještě k tomu vanilkový pudink, který vylijete do těsta vytvoří nádherný vzhled. Na vrchu vyšlehaná šlehačka, do které vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme to ještě vanilkovým cukrem. Krém mi trochu teče, ale na chuti to vůbec neubralo, je vynikajicí :) Autor: Haanka

Přidal:Haanka, 9.2.2018
Kategorie: Moučníky
Luxusní řezy Macecha

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
120 gcukru moučka
50 mloleje
50 mlvody
125 gpol. mouky
1 PLkakaa
1/2 bal.balicku prášku do pečiva
Pudink:
400 ml mléka
sáčekvanilkového pudinku
3 PLcukru
Šlehačkový krém:
150 mlsmetany ke šlehání
200 mlzakysané smetany
1 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Vyšlehala jsem si žloutky s cukrem do pěny, pak zašlehala olej a vodu a pak už jen vařečkou mouku s pdp, nakonec sníh z bílků.
  2. Půlku těsta nalijeme na plech 32x23 a druhou obarvíme kakaem. Tmavé těsto lžíci přidáváme na vrch světlého.
  3. Teplý vanilkový pudink pomocí naběračky navrstvíme na obě těsta.
  4. Pomocí vidličky všechny tři těsta spirálovitě promícháme. Vytvoříme si obraz podle svých představ a uměleckých zdatnosti.
  5. Pečeme při 200 stupních asi 30 minut, dáme vychladnout.
  6. Mezitím si vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Přidáme zakysanou smetanu. Šlehačkovou nádivku rozetřeme na vychladlí koláč.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL