Medová krkovička pečená v pivu

Medová krkovička pečená v pivu. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.

Přidal:rebeka, 2.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Medová krkovička pečená v pivu

Suroviny

Suroviny:
4 plátkykrkovice s kostí
3 kscibule
2 lžícetekutého medu
2 lžíceTeriyaki omáčky
2 lžícedijonské hořčice
50 mlolivového oleje
4 stroužkyčesneku
2 lžícekečupu
250 mlsvětlého piva, zde Budvar
chilli papričku nakrájenou nadrobno
čerstvě mletý pepř
sůl dle chuti

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce.
  2. Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 st. Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem.
  3. Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme.
  4. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.

Autor: Naďa I. (Rebeka)