Měkkoučké máslové rohlíky

Domácí pečivo je výborné. Další skvělý recept na domácí rohlíky. Znáte tu vůni při pečení domácích rohlíčků? Provoní celý byt, každému se sbíhají sliny a alespoň u nás doma se každý 5 minut chodí ptát: už jsou? A ještě horké přijde každý ochutnávat, prý zda jsou k snědku :D tehdy mi to přijde směšné, protože rohlíčky peču dost často, takže je to jen taková menší výmluva, jako dříve ochutnat :D Autor: jaja

Přidal:Jaja79, 30.1.2015
Kategorie: Moučníky, Pečivo
Měkkoučké máslové rohlíky

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgpolohrubá mouka
2 lžícekr. cukr
4 lžičkysušené droždí
7 lžicolej
špetkasůl
700 mlvlažná voda
250 gměkké máslo
1 ksvejce na potření
semínka na posypání

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience kromě másla, vajíčka a semínek spojíme v misce a pořádně zpracujeme na hladké těsto. Necháme ho zakryté na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
  2. Vykynuté těsto si na pracovní desce rozválíme do kruhu a následně ho rozřízneme na malé trojúhelníky. Každý trojúhelník potřeme měkkým máslem a srolujeme ho - od širší části k užší. Takto stočené rohlíky ukládáme na plech, který jsme si vyložili papírem.
  3. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme různými semínky, na které máme chuť.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů pěkně do zlata. Dobrou chuť!