Nafouknutá chlebová placka z bývalé Jugoslávie

Voňavé chlebové pečivo, které si zamilujete. Mouka, droždí, ....

Přidal:admin, 29.7.2015
Kategorie: Moučníky
Nafouknutá chlebová placka z bývalé Jugoslávie

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kghladká mouka
10 gčerstvé droždí
1 lžícekr. cukr
1 lžičkasůl
700 mlstudená voda

Postup přípravy

  1. 100 ml vody ohřejeme, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když je cukr rozpuštěný, přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočívat zakryté utěrkou.
  2. Z těsta vytvarujeme 8 kuliček. Každou kuličku zpracujeme na tenkou placku, kterou položíme na plech na pečení, který jsme vyložili pečícím papírem. Ještě před pečením můžeme udělat otisk mřížky na vrch každé placky.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů cca 5- 10 minut. Krásně se nafouknou.

Zdroj: Najdrazi