Nepečené sušenkové řezy s ovocnou náplní a šlehačkou

Zakryjte si oči, pokud hubnete! Další skvělý recept na sušenkové řezy, ale tentokrát s ovocným krémem a lahodnou šlehačkou na vrchu.

Přidal:admin, 7.9.2015
Kategorie: Nepečené
Nepečené sušenkové řezy s ovocnou náplní a šlehačkou

Suroviny

400 gsušenky
700 gšvestky nebo jiné ovoce
2 bal.čokoládový pudink
250 mlvoda + 12 lžic na pudink
150 gkr. cukr
špetkaskořice
panákrumu
200 mlsmetana ke šlehání
kakao nebo granko na posypání

Postup přípravy

  1. Švestky vypeckujeme (můžete použít i jiné ovoce - jahody, maliny, borůvky, broskve, ...) a mixérem rozmixujeme na kaši. Přidáme 250 ml vody, skořici a cukr a vaříme na mírném ohni. Když hmota začne vřít, přidáme rum a čokoládové pudinkové prášky, které jsme rozmíchali ve 12 lžících vody, abychom neměli hrudky. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou odstavíme.
  2. Připravíme si vyšší formu (30 x 20 cm), dno vyložíme sušenkami, navrstvíme ještě teplou kaši, pěkně uhladíme a znovu poklademe sušenky. Takhle to opakujeme, dokud nemineme všechny sušenky a celou ovocnou hmotu. Necháme vychladnout.
  3. Na vrch navrstvíme ušlehanou šlehačku a ještě ji posypeme grankem nebo kakaem a nešetříme.
  4. Odložíme do lednice pořádně vychladnout a podáváme.

Zdroj: Coolinarika