Nepečené žloutkové řezy

Bez pečení a bez složitého postupu. Vařený žloutkový krém navrstvený mezi kakaové sušenky a na vrchu posypané kakao. Hotová delikatesa!

Přidal:admin, 19.3.2015
Kategorie: Nepečené
Nepečené žloutkové řezy

Suroviny

Budeme potřebovat:
700 mlmléka
1 bal.vanilkový cukr
1 hrnekkr. cukr
3 ksžloutky
2 lžícehladká mouka
5 lžickukuřičný škrob
250 gmáslo
100 gmoučkový cukr
200 mlvaječný likér
40 kskakaové sušenky
kakao na posypání

Postup přípravy

  1. Polovinu mléka přivedeme do varu.
  2. V misce si smícháme kr. cukr, žloutky a vanilkový cukr, přidáme druhou polovinu mléka, mouku a kukuřičný škrob. Důkladně promícháme, abychom neměli hrudky a tuto směs nalijeme do horkého mléka. Uvaříme na mírném ohni hustý pudink, který následně necháme vychladnout.
  3. Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přidáme vychladlý pudink a vaječný likér.
  4. Na dno formy o rozměru 23 x 23 cm naskládáme sušenky, navrstvíme 1/3 krému, znovu navrstvíme sušenky a druhou třetinu krému, naskládáme poslední vrstvu sušenek a na vrch natřeme zbylý krém. Vrch posypeme kakaem a odložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny.
  5. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Magielkuchenny