NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Nepečený dortík s třešněmi a piškoty
Nepečený dortík s třešněmi a piškoty
Recept Nepečený dortík s třešněmi a piškoty
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   9.2.2015

Nepečený dortík s třešněmi a piškoty

Svěží nepečený koláček, který si jednoduše a rychle připravíte k nedělnímu obědu a kávičce.

Suroviny

Budeme potřebovat:

700 ml
kompotované třešně
1 ks
celá skořice
1 lžíce
citronová šťáva
2 ks
vanilkový cukr
1 bal.
pudinkový prášek malinový
2 ks
zakysaná smetana pochoutková
1 ks
želetína na nádivku
300 ml
mléka
1 lžíce
kr. cukr
1 bal.
pudinkový prášek vanilkový
2 lžíce
rum
1 ks
smetana ke šlehání
1 ks
ztužovač šlehačky
240 g
kulaté piškoty
džem
kokos na vysypání formy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Dortovou formu polijeme vodou a vysypeme kokosem. Přecedíme třešňový kompot. Na dno dortové formy poklademe piškoty, které namáčíme ve šťávě z třešňového kompotu. Třešně zbavíme pecek a poklademe na piškoty.
  2. Natřeme třešňovou nádivkou. Do středu dortu pokládáme piškoty, které si slepíme džemem nebo povidly. Pokapeme je třešňovou šťávou, rumem a zalijeme vanilkovou nádivkou. Dáme ztuhnout na pár hodin do chladničky.
  3. Třešňová náplň: (Nejdříve si připravíme podle návodu potravinářskou želatinu, protože musí cca 10 minut nabobnať). 200 ml kompotové šťávy zahřejeme spolu s 1 celou skořicí, 1 lžíci citronové šťávy, 1/2 bal. vanilkového cukru. Ve zbývající kompotové šťávě (100 ml) si rozmícháme malinový pudinkový prášek a vmícháme do zahřáté kompotové šťávy dokud nám celá směs nezhoustne a dáme chladit. /Na vrch můžeme přiložit kousek fólie, aby se nám nevytvořila slupka při chladnutí/. Do vychladlého krému přimícháme 2 bal. smetany a 1/2 už připravené potravinářské želatiny.
  4. Vanilková nádivka: 200 ml mléka zahřejeme spolu s 1 lžíci cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru. V zbylém mléce (100 ml) si rozmícháme vanilkový pudinkový prášek a vmícháme do zahřátého mléka dokud nám celá směs nezhoustne a dáme chladit. /Opět na vrch můžeme přiložit kousek fólie, aby se nám nevytvořila slupka při chladnutí/. Do vychladlého krému přimícháme vyšlehanou šlehačku, do které jsme přimíchali ztužovač šlehačky a 1/2 už připravené potravinářské želatiny.
  5. Hotový dortík posypeme kakaem nebo ho můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé 
pekařky - Diabambulka 

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář