Oblíbené MONTE řezy

Už jste zkoušeli tento famózní dezert? Je to mňamka!

Přidal:Martina1978, 13.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Oblíbené MONTE řezy

Suroviny

Bílý krém:
1 litrmléka
12 lžickukuričního škrobu (Gustin)
8 lžiccukru
200 gmasla/margarínu
Tmavý krém:
1/2 lsmetany ke šleháni
300 ghořké čokolády
Ještě budeme potřebovat:
200-300 gsušenky
asi 50 mlmléka

Postup přípravy

  1. Bílý krém:
    8 dcl mléka s cukrem dáme vařit, škrob smíchame se zbylým studeným mlékem a uvaříme hustý pudink. Do ještě teplého pudinku vmíchame máslo dokud se nerozpustí.  Necháme chvíli vychladnout, pak vyšleháme na hladký krém.
  2. Tmavý krém:
    Smetanu zahřejeme na ohni, nesmí vřit. Přidáme nalámanou čokoládu a míchame vařečkou, dokud se čokoláda nerozpustí.
  3. Na dno formy si naskládáme sušenky, pokvapkáme je mlékem. Natřeme bílý krém a přelijeme vychládlým tmavým čokoládovým krémem. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika