Ořechové věnečky s krémem a čokoládou

Vřele doporučuji, jsou měkké a luxusní. Autor: Ivana

Přidal:Ivana Paločkova, 9.12.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce
Ořechové věnečky s krémem a čokoládou

Suroviny

Těsto:
150 gořechy
150 gml. cukru
80 ghladká mouka
1 ksvejce
1 ksžloutek
3-5 lžicmleiko
Krém:
120 gmáslo
140 gmoučkový cukr
2 lžícerum
5 lžicořechy
Poleva:
100 gčokoláda
1 lžícetuk Omega

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a pomocí cukrářského sáčku stříkáme na papírem vyložený plech věnečky. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 185 stupňů cca 12-15 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.
  2. Máslo s cukrem a rumem utřeme do pěny, postupně přidáme ořechy a spojíme. Odložíme na hodinu do ledničky.
  3. Pomocí cukrářského sáčku navrstvíme krém a ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali tuk. Můžeme ještě ozdobit bílou čokoládou a různými cukrářskými ozdůbkami.