Pařížské rohlíčky - KROK ZA KROKEM

Někdo je peče pouze na Vánoce, někdo pouze na Velikonoce a já celoročně :)

Přidal:Akeber, 24.4.2016
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce
Pařížské rohlíčky - KROK ZA KROKEM

Suroviny

Těsto:
4 ksbílky
30 dkgmoučkového preosiateko cukru
15 dkgmletých ořechů
3 dkghladké mouky speciál
Náplň:
4 kscelá vejce
20 dkgkrystalového cukru
1 bal.vanilkový cukr
250 gmásla 82%
2 lžícekakaa
Poleva:
čokoláda na vaření

Postup přípravy

  1. Bílky a moučkový cukr vyšleháme do pěny až potom dáme nad páru.
  2. Nad párou šleháme až zhoustne, spatříme podle toho jak se nám lepí na kraj misky. Když začne houstnout přidáme ořechy s moukou.
  3. Dobře promícháme a odstavíme. Je velmi důležité bílky nad párou dostatečně dlouho vyšlehat (vařit tak 20 min). Jinak se nám rohlíčky budou na papíře roztékat. Já zkouším tak, že naberu na lžíci a když se dobře drží a nechce z lžíci dolů tehdy ho odstavit z páry. Jako sněhová hmota chladně tak i houstne, proto ji necháme 10-15 min odpočívat.
  4. Pomocí ozdobného sáčku stříkáme na mastný papír rohlíky, já dělávám tyčinky je to jednodušší.
  5. Dáme do trouby sušit nejlepší horkovzdušná na 50 C.
    Dlouho se suší, já v létě využívám auto (dám je sušit za zadní sklo). Když tam pálí slunce jsou jednou dva dobře vysušené.
  6. Krém:
    Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Teprve potom dáme nad páru kde šleháme až se nám lepí na boky a je dostatečně hustý. Nezapomeneme přidat 2 lžíce kakaa. Odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a postupně po lžičkách přidáváme krém. Dobře vyšleháme.
  7. Upečené, vysušené ozdobíme pomocí ozdobného sáčku nádivkou a dáme do lednice ztuhnout.
  8. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a můžeme rohlíčky namáčet.

Můj blog: Recepty akeber