Pečená rýže se šunkou a sýrem

Chutné a připravené za pár minut. Pečená rýže se šunkou a sýrem. Já jsem použila sýr mozzeralla, klidně pokud máte raději více sýrové, použijte i více mozzarely nebo jiného výraznějšího sýra. Mrkev tomu dodá lepší chuť, už jsem dělala i bez a nebylo to ono, tak ji z receptu určitě nevynechávejte. Jednoduché jídlo, které máte připravené rychle a pečete v jedné zapékací misce, takže ani se nenaděláte :) Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 10.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pečená rýže se šunkou a sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 šálkyvařená rýže
100 gstrouhaná mozzarella
100 gšunka
1 ksmrkev
2 lžícenasekaná petrželka
2 ksvejce
1 šálekmléko
150 gsmetanový sýr
1 hrneknastrouhaný parmazán
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Rýži klasicky uvaříme v osolené vodě (já rýži vařím jako těstoviny - do hrnce dám vodu a přivedu ji k varu. Následně osolím, přidám rýži a vařím na nejnižším stupni 15 minut. Následně rýži scedíme přes síto a nechám okapat.)
  2. Ve velké misce smícháme uvařenou rýži, nastrouhanou mozzarellu, nakrájenou šunku, nastrouhanou mrkev, nasekanou petrželku, rozšlehaná vajíčka v mléce, smetanový sýr a polovinu hrnku nastrouhaného parmazánu. Osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a takto připravenou směs navrstvíme do zapékací misky, kterou jsme důkladně vymastili olejem.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 30 minut. Těsně před koncem vrch posypeme zbylým parmezánem a zapečeme do zlata.