Pečené koleno, bramborový knedlík a zelíčko

Pečené koleno, bramborový knedlík a zelíčko. Vhodné jako hlavní jídlo nebo vydatná večeře pro hladové chlapy.

Přidal:admin, 26.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Pečené koleno, bramborový knedlík a zelíčko

Suroviny

Budeme potřebovat:
vepřové koleno
sůl
pepř
bobkový list
cibule
česnek
hořčice
grilovací koření
mletá červená paprika

Postup přípravy

  1. Koleno si nejdříve uvaříme ve vodě se solí, pepřem, bobkovými listy a jednou nadrobno nakrájenou cibulí.
  2. Vepřové koleno vaříme stejně jako bychom vařili polévku, vývar z vepřového kolene samozřejmě můžeme na polévku použít. Doba vaření je přibližně hodinu, poté vepřové koleno vyjmeme z vývaru a dáme, společně s nakrájenou cibulí a česnekem na pekáč.
  3. Podlijeme trochou vývaru a z deci vývaru, hořčice, grilovacího koření, utřeného česneku a mleté papriky si smícháme směs na pomazání. Touto směsí koleno důkladně pomažeme a dáme péci do trouby vyhřáté na 200° C.
  4. Vepřové koleno pečeme, než se na něm vytvoří křupavá kůrčička, pečení kolene může trvat až 40 minut. V průběhu pečení koleno občas pomažeme připravenou směsí.