Puškinove kuřecí karbanátky

Recept je mimořádně jednoduchý a hlavně velmi chutný. Masíčko jemné, šťavnaté.

Přidal:admin, 31.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Puškinove kuřecí karbanátky

Suroviny

1 kgkuřecí prsa
3 lžícezakysaná smetana
2 lžícesmetanový sýr
2 lžíceměkké máslo
4 kstenké plátky chléb
1 lžičkavegeta
sůl, pepř
Dále budeme potřebovat:
3 ksvejce
strouhanka na obalení

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky, které pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme na jemnou kaši.
  2. Plátky chleba namočíme v troše mléka. K chlebu přidáme všechny suroviny včetně masa a necháme hodinu v lednici odležet. Z hmoty tvarujeme karbanátky, které obalíme nejprve ve strouhance a pak ve vajíčku.
  3. Karbanátky ukládáme na rozpálený olej a smažíme z obou stran do zlata.

Zdroj: Maminajela