Rozcuchaný skořicovník

Rozcuchaný skořicovník. Autor: Jaroslava

Přidal:Jaroslava1, 20.6.2016
Kategorie: Chuťovky, Koláče, cukroví
Rozcuchaný skořicovník

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
4 PLkrystalový cukr
500 mlmléko
1 ksdroždí
1 ksvejce
100 mlolej
špetkasůl
Náplň:
1 ksvanilkový cukr
1 ksskořicový cukr
5 PLcukr
máslo

Postup přípravy

  1. Ve vlažném mléce si uděláme kvásek s trochou soli a cukru.
  2. Kvásek přidáme do prosáté mouky a přidáme vajíčko, cukr, sůl a olej. Necháme alespoň hodinu vykynout.
  3. Po vykynutí vyválíme a na vyválené těsto poklademe plátky másla. Nakonec posypeme vanilkovým, skořicovým a kr. cukrem.
    Zavineme jako běžný závin a do nastříháme, ne úplně (jako na obr.).
  4. Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů.